Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă orzo cu pui în stil toscanez la slowcooker Crock-Pot 5,6L

Rețetă orzo cu pui în stil toscanez la slowcooker Crock-Pot 5,6L
Rețetă orzo cu pui în stil toscanez la slowcooker Crock-Pot 5,6L

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 4 porții:
• 4 buc. piept de pui fără piele și os
• 400 g roșii tocate cu usturoi și ierburi
• 500 ml passata
• 75 g roșii uscate, scurse și tocate grosier
• 2 căței mari de usturoi, tocați fin
• 1 lg busuioc uscat
• 1 lgț oregano
• ½ lgț zahăr
• ½ lgț sare
• piper
• 200 ml supă fierbinte de pui
• 200 g orzo
• 75 g frunze de spanac
• 50 g parmezan ras, plus extra pentru servire
• 50 ml smântână pentru gătit (opțional)
• frunze de busuioc proaspăt

Descriere

Această rețetă de orzo cu pui este simplă și gustoasă te lasă să te bucuri de timp liber în timp ce slow cooker-ul face toată treaba. Sosul în stil toscanez te îmbie cu aromele sale, iar pastele absorb suficient gust din sos cât să fie cu adevărat delicioase. 

Mod de preparare

Pasul 1: Pune roșiile tocate, passata, roșiile uscate, usturoiul, busuiocul, oregano, zahărul, sarea și piperul în vasul slowcooker-ului și amestecă bine.

Pasul 2: Adaugă bucățile de piept de pui în sos și întoarce-le de câteva ori, astfel încât să fie complet acoperite.

Pasul 3: Pune capacul și gătește pe setarea Low timp de 3 ore.

Pasul 4: După ce timpul s-a scurs, scoate capacul și amestecă ușor sosul. Adaugă supa de pui fierbinte și orzo, amestecând astfel încât pastele să fie complet acoperite de sos.

Pasul 5: Pune capacul și gătește pentru încă 45 de minute.

Pasul 6: Înainte de servire, amestecă în sos spanacul, parmezanul ras și, opțional, smântâna pentru gătit.

Recomandări de servire:

Savurează preparatul cald, decorat cu frunze de busuioc proaspăt și parmezan extra. Este delicios și cu bucăți de pâine proaspătă. 

De asemenea, poți adăuga și măsline. 

Preparat cu