Rețetă chifteluțe italienești cu sos roșu


Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 ceapă roșie |
• 1 cățel usturoi |
• 50 g pâine înmuiată în lapte |
• ½ legătură pătrunjel |
• 50 g roșii uscate |
• 70 g parmezan |
• 1 ou |
• 900 g carne tocată (450 g pulpă porc și 450 g carne vită) |
• ½ linguriță sare |
• piper, după gust |
• 500 g sos roșii |
• 2 linguri ulei măsline |
• 2 crenguțe rozmarin |
Descriere
Descoperă rețeta de chifteluțe italienești cu sos roșu, fragede și aromate, gătite lent pentru un gust autentic. Perfecte pentru un prânz savuros sau o cină rapidă, aceste chifteluțe cu sos roșu vor deveni preferatele familiei.
Mod de preparare
Pasul 1. Mărunțește ceapa, usturoiul, pătrunjelul, roșiile uscate, iar parmezanul rade-l fin. Adaugă toate ingredientele peste carnea tocată, împreună cu pâinea înmuiată în lapte.
Pasul 2. Pune oul, ¼ linguriță sare și puțin piper, apoi formează chifteluțele. Așază-le în vasul aparatului Crock-Pot. Toarnă peste ele sosul de roșii amestecat cu uleiul de măsline, ¼ linguriță sare și puțin piper. Adaugă crenguțele de rozmarin.
Pasul 3. Setează aparatul pe funcția Manual, opțiunea „High”, timp: 2h:30min.
Pasul 2. Pune oul, ¼ linguriță sare și puțin piper, apoi formează chifteluțele. Așază-le în vasul aparatului Crock-Pot. Toarnă peste ele sosul de roșii amestecat cu uleiul de măsline, ¼ linguriță sare și puțin piper. Adaugă crenguțele de rozmarin.
Pasul 3. Setează aparatul pe funcția Manual, opțiunea „High”, timp: 2h:30min.