Reteta Rulada de porc cu sos picant de prune
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
3h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
| • Ceafa de porc – 1,2 kg |
| • Carne tocata vita – 400 gr. |
| • Prune afumate fara samburi – cca 8 - 9 buc. |
| • Chimen macinat – 2 lingurite |
| • Cardamon macinat – ½ lingurita |
| • Ghimbir macinat – ½ lingurita |
| • Ceapa rosie – 1 buc. |
| • Chives – 9 - 10 bete |
| • Vin rosu demisec – 150 ml |
| • Anason stelat – 2 buc. |
| • Ienibahar boabe – 4 - 5 boabe |
| • Menta proaspata – 4 - 5 frunze |
| • Amidon de porumb – 1 lingurita |
| • Miere – 1 lingurita |
| • Fresh de lamaie – 20 ml |
| • Prune proaspete coapte – 4 - 5 buc. |
| • Ardei iute – 1 buc. |
| • Sare si piper – dupa gust |
|
Extra: |
| • Vin rosu dulce – 50 ml |
| • Unt – 25 gr. |
| • Ulei de masline – 3 linguri |
| • Cimbru proaspat – 2 crengute |
| • Boia dulce – 1 lingurita |
| • Usturoi – 3 catei |
| • Apa / stock de legume – 100 ml |
| • Folie de plastic |
| • Folie de copt |
Mod de preparare
• Scoateti samburii din prunele proaspete si mixati-le impreuna cu menta proaspata.
• Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele de anason si bobitele de ienibahar.
• Cand acesta aproape s-a redus, adaugati prunele mixate, fresh-ul de lamaie si ardeiul iute.
• Lasati-le la foc mic sa scada si sa se inchege.
• Adaugati apoi mierea si amidonul si amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor.
• Curatati ceafa de porc, despicati-o pe lungime, acoperiti-o cu o folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne pana se intinde frumos.
• Condimentati carnea tocata cu ghimbir, cardamon si chimen, ceapa rosie, sare si piper.
• Peste ea adaugati prunele afumate.
• Strangeti-o intr-un rulou si legati-o bine cu papiota culinara.
• Asezonati-o la exterior cu sare, piper si boia.
• Puneti vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L DuraCeramic Sauté pe plita, incingeti uleiul de masline siadaugati untul si cimbrul si dati culoare ruladei.
• Stingeti cu vinul rosu si adaugati vasul inapoi in slow cooker.
• Adaugati usturoiul si stropiti carnea cu putin ulei de masline si putin vin rosu la alegere, adaugati apa si acoperiti carnea cu folie de copt.
• Porniti aparatul pe modul de gatire ''High'' si setati timpul de 4 ore – in functie de gramajul bucatii de ceafa, timpul poate sa difere mai mult sau mai putin
• Asezonati din nou cu sare si piper cu 15 minute inainte de incheierea programului.
• Odata gatita, serviti-o cu sosul picant incalzit putin in prealabil si chives tocat.
Pofta buna!
• Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele de anason si bobitele de ienibahar.
• Cand acesta aproape s-a redus, adaugati prunele mixate, fresh-ul de lamaie si ardeiul iute.
• Lasati-le la foc mic sa scada si sa se inchege.
• Adaugati apoi mierea si amidonul si amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor.
• Curatati ceafa de porc, despicati-o pe lungime, acoperiti-o cu o folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne pana se intinde frumos.
• Condimentati carnea tocata cu ghimbir, cardamon si chimen, ceapa rosie, sare si piper.
• Peste ea adaugati prunele afumate.
• Strangeti-o intr-un rulou si legati-o bine cu papiota culinara.
• Asezonati-o la exterior cu sare, piper si boia.
• Puneti vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L DuraCeramic Sauté pe plita, incingeti uleiul de masline siadaugati untul si cimbrul si dati culoare ruladei.
• Stingeti cu vinul rosu si adaugati vasul inapoi in slow cooker.
• Adaugati usturoiul si stropiti carnea cu putin ulei de masline si putin vin rosu la alegere, adaugati apa si acoperiti carnea cu folie de copt.
• Porniti aparatul pe modul de gatire ''High'' si setati timpul de 4 ore – in functie de gramajul bucatii de ceafa, timpul poate sa difere mai mult sau mai putin
• Asezonati din nou cu sare si piper cu 15 minute inainte de incheierea programului.
• Odata gatita, serviti-o cu sosul picant incalzit putin in prealabil si chives tocat.
Pofta buna!
