Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ceafă de porc cu moare de varză, gătită Slow Cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot by Laura Laurențiu

Rețetă ceafă de porc cu moare de varză, gătită Slow Cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot by Laura Laurențiu
Rețetă ceafă de porc cu moare de varză, gătită Slow Cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot by Laura Laurențiu

Porții

7

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

15h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• 1 bucată de ceafă de porc de 2 kg
• 1,4-1,5 litri moare de varză plăcut aromată, potrivit de sărată
• 1 linguriță de piper măcinat
• 4-5 căței de usturoi, zdrobiți
• 1 linguriță paprika dulce
• 7 cuișoare

Descriere

Gustul la care revenim mereu este cel al bucatelor tradiționale, care ne fac să retrăim amintiri și ne evocă oameni dragi. De aceea, Laura Laurențiu ne propune această rețetă de friptură din ceafă de porc cu moare de varză.

Mod de preparare

  • Prefierbe carnea în moare de varză
  • Așază bucata de ceafă în vasul aparatului Crock Pot 6.0L Digital DuraCeramic Saute
  • Acoperă ceafa cu moare de varză și pune-o direct pe plită cu inducție
  • Așteaptă să înceapă să fremete la suprafață
  • După asta, redu focul la mic și lasă moarea de varză să murmure cam 15 minute
  • După 15 minute, oprește focul și scoate cu grijă bucata de ceafă
  • Din moarea din vas, păstrează 500 de ml
  • Scurge bine bucata de ceafă de lichid și las-o să se răcorească doar câteva minute
  • În acest timp, amestecă usturoiul zdrobit cu piperul, paprika și câteva linguri de moare de varză, cât să obții o pastă semi fluidă
  • Unge bucata de ceafă bine cu pasta de usturoi și condimentele, nelăsând niciun colțișor neatins
  • Înfinge cuișoarele din loc în loc
  • Așază bucata de ceafă de porc condimentată în vasul aparatului Crock Pot
  • Toarnă moarea de varză păstrată (500 ml) în jurul ei
  • Setează aparatul la temperatura de gătire low, acoperă vasul cu capacul și programează timerul pe 3 ore de gătire
  • După 1,½ ore, întoarce cu grijă ceafa pe partea opusă și continuă gătirea în aparatul Crock Pot, sub capac, până la expirarea timpului programat.
  • După scurgerea a 2:45 ore, pornește cuptorul, fixează-l pe funcția grill și setează temperatura de 230°C 
  • Numai bine, cuptorul s-a încins până când au trecut cele 3 ore de gătire a cefei la foc domol
  • Și cum vasul slow cookerului Crock-Pot permite inclusiv gătirea la cuptor, scoate-l cu grijă purtând mănuși de protecție
  • Înclină vasul și scoate cu un polonic cât de mult din lichidul din jurul bucății de ceafă de porc (moarea de varză)
  • Pune vasul cu ceafa la cuptor
  •  În aproximativ 10-15 minute, friptura din ceafă de porc cu moare de varză se va rumeni superb
Poftă mare!