Rețetă curcan umplut gatit la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Laura Laurentiu
 
                             
                             
                    Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
4h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
| • 1 curcan de 2,6 kilograme | 
| • pipota, ficatul și inima curcanului | 
| • 1 ceapă medie tocată (100 de grame) și una întreagă | 
| • 300 de grame de carne de porc tocată | 
| • 80-100 de grame de pesmet | 
| • 1 legătură de pătrunjel verde tocat | 
| • 30 de grame de stafide | 
| • 1 lingură de coniac | 
| • sare și piper după gust | 
| • 2 căței de usturoi zdrobiți | 
| • 3-4 căței de usturoi întregi | 
| Pentru saramură: | 
| • 3-3,5 litri de apă | 
| • 6 linguri de sare | 
| • 1 lingură rasă de piper boabe | 
| • 4 căței de usturoi tăiați bucăți | 
| • 3 fire de rozmarin | 
Descriere
                    Laura Laurentiu iti arata cum gatesti curcan umplut la slow cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute pentru o masa de sarbatoare delicioasa, evitand risipa alimentara!                
                
                        Mod de preparare
- Alege o oala mare, incapatoare, de 6L si adauga cate o lingura rasa de sare grunjoasa pentru fiecare litru de volum ( 6 linguri). Toarna 3 litri sau 3 litri jumate de apa rece. Amesteca pana cand sarea s-a dizolvat. Pune cu grija curcanul in saramura. Daca apa nu acopera curcanul, completeaza pana cand acesta este acoperit si deasupra pune o greutate (o farfurie mai grea, de exemplu). Adauga 3 fire de rozmarin, 4 catei de usturoi taiati bucati si o lingura rasa de boabe de piper si pune cuptorul la frigider peste noapte
- Scurge curcanul de saramura si aseaza-l pe un gratar, deasupra unei tavi, sa se mai scurga pana cand ajunge din nou la temperatura bucatariei. Curcanul trebuie scos din frigider cu macar o ora jumate inainte de a incepe sa fie gatit
- Pregateste umplutura. Intr-o tigaie incapatoare, incinge uleiul si adauga ceapa tocata. Caleste la foc mic si amesteca din cand in cand timp de 4-5 minute pana cand aceasta devine translucida
- Marunteste cu cutitul pipota, inima si ficatul de curcan
- Caleste maruntaiele cu ceapa timp de alte 4-5 minute, apoi ia tigaia de pe foc si adauga carnea tocata, stafidele, patrunjelul tocat, usturoiul zdrobit, coniacul, sarea, piperul si pesmetul
- Amesteca bine compozitia. Ar trebui sa obtii o compozitie destul de uscata
- Indeasa cea mai mare parte a compozitiei in dreptul gusii. Umple cat de bine poti, presand bine compozitia
- Dupa ce ai indesat cat ai putut in zona gusii, acoper-o cu pielea tragand-o spre spate si fixand-o cu scobitori
- Restul umpluturii indeas-o in cavitatea viscerala a curcanului. La final, preseaza deasupra o ceapa intreaga ce va impiedica umplutura sa iasa in timpul gatirii
- Aseaza cu grija curcanul in vasul slow cookerului Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute si adauga 3 catei de usturoi intregi
- Seteaza functia HIGH si timpul de 4 ore
- Dupa ce timpul a expirat, poti rumeni curcanul la cuptorul incins la 230 de grade timp de aproximativ 20 de minute
Pofta buna!
 
            
 
                 
             
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
				 
                 
                 
     
     
    