Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Curcan umplut gatit la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Laura Laurentiu

Curcan umplut gatit la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Laura Laurentiu
Curcan umplut gatit la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Laura Laurentiu Curcan umplut gatit la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Laura Laurentiu Curcan umplut gatit la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Laura Laurentiu

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

4h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 1 curcan de 2,6 kilograme
• pipota, ficatul și inima curcanului
• 1 ceapă medie tocată (100 de grame) și una întreagă
• 300 de grame de carne de porc tocată
• 80-100 de grame de pesmet
• 1 legătură de pătrunjel verde tocat
• 30 de grame de stafide
• 1 lingură de coniac
• sare și piper după gust
• 2 căței de usturoi zdrobiți
• 3-4 căței de usturoi întregi

Pentru saramură:
• 3-3,5 litri de apă
• 6 linguri de sare
• 1 lingură rasă de piper boabe
• 4 căței de usturoi tăiați bucăți
• 3 fire de rozmarin

Descriere

Laura Laurentiu iti arata cum gatesti curcan umplut la slow cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute pentru o masa de sarbatoare delicioasa, evitand risipa alimentara!

Mod de preparare

  • Alege o oala mare, incapatoare, de 6L si adauga cate o lingura rasa de sare grunjoasa pentru fiecare litru de volum ( 6 linguri). Toarna 3 litri sau 3 litri jumate de apa rece. Amesteca pana cand sarea s-a dizolvat. Pune cu grija curcanul in saramura. Daca apa nu acopera curcanul, completeaza pana cand acesta este acoperit si deasupra pune o greutate (o farfurie mai grea, de exemplu). Adauga 3 fire de rozmarin, 4 catei de usturoi taiati bucati si o lingura rasa de boabe de piper si pune cuptorul la frigider peste noapte
  • Scurge curcanul de saramura si aseaza-l pe un gratar, deasupra unei tavi, sa se mai scurga pana cand ajunge din nou la temperatura bucatariei. Curcanul trebuie scos din frigider cu macar o ora jumate inainte de a incepe sa fie gatit
  • Pregateste umplutura. Intr-o tigaie incapatoare, incinge uleiul si adauga ceapa tocata. Caleste la foc mic si amesteca din cand in cand timp de 4-5 minute pana cand aceasta devine translucida
  • Marunteste cu cutitul pipota, inima si ficatul de curcan
  • Caleste maruntaiele cu ceapa timp de alte 4-5 minute, apoi ia tigaia de pe foc si adauga carnea tocata, stafidele, patrunjelul tocat, usturoiul zdrobit, coniacul, sarea, piperul si pesmetul
  • Amesteca bine compozitia. Ar trebui sa obtii o compozitie destul de uscata
  • Indeasa cea mai mare parte a compozitiei in dreptul gusii. Umple cat de bine poti, presand bine compozitia
  • Dupa ce ai indesat cat ai putut in zona gusii, acoper-o cu pielea tragand-o spre spate si fixand-o cu scobitori
  • Restul umpluturii indeas-o in cavitatea viscerala a curcanului. La final, preseaza deasupra o ceapa intreaga ce va impiedica umplutura sa iasa in timpul gatirii
  • Aseaza cu grija curcanul in vasul slow cookerului Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute si adauga 3 catei de usturoi intregi
  • Seteaza functia HIGH si timpul de 4 ore
  • Dupa ce timpul a expirat, poti rumeni curcanul la cuptorul incins la 230 de grade timp de aproximativ 20 de minute

Pofta buna!