Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rulada de carne tocata in bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurentiu

Rulada de carne tocata in bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurentiu
Rulada de carne tocata in bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurentiu Rulada de carne tocata in bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurentiu Rulada de carne tocata in bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurentiu Rulada de carne tocata in bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurentiu Rulada de carne tocata in bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurentiu Rulada de carne tocata in bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurentiu Rulada de carne tocata in bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurentiu Rulada de carne tocata in bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurentiu Rulada de carne tocata in bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurentiu

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

3h:30m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente


Pentru rulada de carne tocată în bacon:
• 750 de grame de carne tocată de mânzat (se poate folosi și de porc, nu exagerat de grasă, dar nici uscată)
• 450 de grame de bacon
• 1 ceapă de mărime medie (80 de grame)
• 1 ardei gras roșu (120 de grame)
• 1 tijă de țelină apio
• 2 căței de usturoi mari (sau 3-4 mai mici, sau după gust)
• 1 ou
• 1 chiflă albă (de 80 de grame) înmuiată în apă și stoarsă
• 1 legătură de pătrunjel verde tocat
• 50 de mililitri de smântână pentru frișcă
• sare după gust
• 1 linguriță rasă de piper negru proaspăt măcinat
• condimente după gust, eu am folosit ½ linguriță chimen măcinat, ½ linguriță semințe de coriandru măcinate și ¼ de linguriță de nucșoară

Pentru garnitura de cartofi cu rozmarin (opțional):
• 1 kg. de cartofi
• 2 rămurele de rozmarin
• 1 linguriță de ulei
• sare și piper

Descriere

Laura Laurentiu a pus slow cookerul 6.0L DuraCeramic Saute la treaba, dar si creativitatea sa si ne-a pregatit aceasta reteta de rulada de carne tocata in bacon. Garantam un gust delicios!

Mod de preparare

  • Toaca marunt 150g de bacon. Curata, spala si toaca cubulete ceapa, tija de apio si ardeiul gras rosu
  • Pune baconul tocat intr-o tigaie rece si adauga 2 linguri de apa
  • Aseaza tigaia pe foc mediu si incalzeste-o treptat. Cand incepe sa sfaraie puternic, redu focul la mic. Continua gatirea pe foc mic pana ce grasimea din bacon se topeste si incepe sa se rumeneasca
  • Scoate baconul intr-o farfurie si pastreaza-l separat. In grasimea ramasa in tigaie, adauga ceapa, telina apio si ardeiul tocat cuburi. Caleste-le pe foc mic timp de 4-5 minute si amesteca din cand in cand pentru ca acesta sa se inmoaie. Trage tigaia de pe foc si lasa legumele sa se raceasca, precum sii baconul rumenit
  • Foloseste-te de un tocator pentru a aranja in paralel felii de bacon, unele langa celelalte. Trebuie sa acoperi cu felii de bacon o suprafata de aproximativ 40x25cm. Ridica cate un capat al feliilor de bacon, din doua in doua, pentru a realiza o impletitura. Cel mai bine este sa incepi fie din partea stanga, fie din cea dreapta si sa tii cont cu care ai inceput. 
  • Aseaza perpendicular pe feliile ramase neridicate o felie lunga de bacon sau cate va fi nevoie pentru a completa toata lungimea. Ai grija sa le innadesti deasupra uneia dintre feliile orientate invers, ca sa nu se vada pe partea opusa ce va fi vizibila la final
  • Deasupra feliei asezata longitudinal se coboara feliile pe care le-ai ridicat mai devreme. Din sens opus, incepe tot de unde ai inceput si la prima pliere, adu deasupra feliei asezate curmezis pe cele ce nu au fost pliate prima data. 
  • Continua aceasta impletitura din felii de bacon pana cand obtii o retea de bacon frumos impletita cu care vei inveli cu grija rulada de carne. Lasa impletitura pe tocator
  • Foloseste un castron incapator si adauga in el carnea tocata, chifla inmuiata si bine stoarsa, 1 ou, legumele calite la pasul 2, baconul rumenit la pasul 1, smantana pentru frisca si patrunjelul verde tocat. Adauga sare dupa gust si piperul si condimentele dorite, dar si usturoiul zdrobit
  • Framanta bine toate ingredientele si asigura-te ca sunt omogene. Dupa ce ai amestecat bine, modeleaza intr-o forma ovala si aseaz-o deasupra impletiturii de bacon de pe tocator
  • Ridica marginile impletiturii de bacon si infunda-le in rulada de carne, fixandu-le bine
  • Curata, spala si taie cartofii in sferturi. Amesteca-i cu o lingurita de ulei, sare, piper si rozmarin tocat 
  • Pune cartofii in vasul Slow Cookerului 6.0L DuraCeramic Saute si mai adauga ramurele intregi de rozmarin pentru un plus de gust
  • Trage cartofii de la mijloc spre margine si fa loc pentru rulada de carne. Aseaz-o frumos, cu partea perfect acoperita de bacon in sus
  • Pune vasul detasabil la locul lui in slow cookerul Crock-Pot 6.0L DuraCeramic, pune capacul si seteaza temperatura HIGH si timpul de 3 ore si 30 de minutet
  • Dupa ce acest timp s-a scurs, rulada este perfect gatita, suculenta si gustoasa, iar cartofii sunt bine patrunsi
  • Optional, daca doresti, poti rumeni baconul de la suprafata ruladei punand rulada la cuptor la 230 de grade pentru cateva minute

Pofta buna!