Reteta rulada de carne tocata in bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurentiu









Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
3h:30m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
Pentru rulada de carne tocată în bacon: |
• 750 de grame de carne tocată de mânzat (se poate folosi și de porc, nu exagerat de grasă, dar nici uscată) |
• 450 de grame de bacon |
• 1 ceapă de mărime medie (80 de grame) |
• 1 ardei gras roșu (120 de grame) |
• 1 tijă de țelină apio |
• 2 căței de usturoi mari (sau 3-4 mai mici, sau după gust) |
• 1 ou |
• 1 chiflă albă (de 80 de grame) înmuiată în apă și stoarsă |
• 1 legătură de pătrunjel verde tocat |
• 50 de mililitri de smântână pentru frișcă |
• sare după gust |
• 1 linguriță rasă de piper negru proaspăt măcinat |
• condimente după gust, eu am folosit ½ linguriță chimen măcinat, ½ linguriță semințe de coriandru măcinate și ¼ de linguriță de nucșoară |
Pentru garnitura de cartofi cu rozmarin (opțional): |
• 1 kg. de cartofi |
• 2 rămurele de rozmarin |
• 1 linguriță de ulei |
• sare și piper |
Descriere
Laura Laurentiu a pus slow cookerul 6.0L DuraCeramic Saute la treaba, dar si creativitatea sa si ne-a pregatit aceasta reteta de rulada de carne tocata in bacon. Garantam un gust delicios!
Mod de preparare
- Toaca marunt 150g de bacon. Curata, spala si toaca cubulete ceapa, tija de apio si ardeiul gras rosu
- Pune baconul tocat intr-o tigaie rece si adauga 2 linguri de apa
- Aseaza tigaia pe foc mediu si incalzeste-o treptat. Cand incepe sa sfaraie puternic, redu focul la mic. Continua gatirea pe foc mic pana ce grasimea din bacon se topeste si incepe sa se rumeneasca
- Scoate baconul intr-o farfurie si pastreaza-l separat. In grasimea ramasa in tigaie, adauga ceapa, telina apio si ardeiul tocat cuburi. Caleste-le pe foc mic timp de 4-5 minute si amesteca din cand in cand pentru ca acesta sa se inmoaie. Trage tigaia de pe foc si lasa legumele sa se raceasca, precum sii baconul rumenit
- Foloseste-te de un tocator pentru a aranja in paralel felii de bacon, unele langa celelalte. Trebuie sa acoperi cu felii de bacon o suprafata de aproximativ 40x25cm. Ridica cate un capat al feliilor de bacon, din doua in doua, pentru a realiza o impletitura. Cel mai bine este sa incepi fie din partea stanga, fie din cea dreapta si sa tii cont cu care ai inceput.
- Aseaza perpendicular pe feliile ramase neridicate o felie lunga de bacon sau cate va fi nevoie pentru a completa toata lungimea. Ai grija sa le innadesti deasupra uneia dintre feliile orientate invers, ca sa nu se vada pe partea opusa ce va fi vizibila la final
- Deasupra feliei asezata longitudinal se coboara feliile pe care le-ai ridicat mai devreme. Din sens opus, incepe tot de unde ai inceput si la prima pliere, adu deasupra feliei asezate curmezis pe cele ce nu au fost pliate prima data.
- Continua aceasta impletitura din felii de bacon pana cand obtii o retea de bacon frumos impletita cu care vei inveli cu grija rulada de carne. Lasa impletitura pe tocator
- Foloseste un castron incapator si adauga in el carnea tocata, chifla inmuiata si bine stoarsa, 1 ou, legumele calite la pasul 2, baconul rumenit la pasul 1, smantana pentru frisca si patrunjelul verde tocat. Adauga sare dupa gust si piperul si condimentele dorite, dar si usturoiul zdrobit
- Framanta bine toate ingredientele si asigura-te ca sunt omogene. Dupa ce ai amestecat bine, modeleaza intr-o forma ovala si aseaz-o deasupra impletiturii de bacon de pe tocator
- Ridica marginile impletiturii de bacon si infunda-le in rulada de carne, fixandu-le bine
- Curata, spala si taie cartofii in sferturi. Amesteca-i cu o lingurita de ulei, sare, piper si rozmarin tocat
- Pune cartofii in vasul Slow Cookerului 6.0L DuraCeramic Saute si mai adauga ramurele intregi de rozmarin pentru un plus de gust
- Trage cartofii de la mijloc spre margine si fa loc pentru rulada de carne. Aseaz-o frumos, cu partea perfect acoperita de bacon in sus
- Pune vasul detasabil la locul lui in slow cookerul Crock-Pot 6.0L DuraCeramic, pune capacul si seteaza temperatura HIGH si timpul de 3 ore si 30 de minutet
- Dupa ce acest timp s-a scurs, rulada este perfect gatita, suculenta si gustoasa, iar cartofii sunt bine patrunsi
- Optional, daca doresti, poti rumeni baconul de la suprafata ruladei punand rulada la cuptor la 230 de grade pentru cateva minute
Pofta buna!