Rețetă ruladă de carne tocată în bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurențiu
 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                    Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
3h:30m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
| Pentru rulada de carne tocată în bacon: | 
| • 750 de grame de carne tocată de mânzat (se poate folosi și de porc, nu exagerat de grasă, dar nici uscată) | 
| • 450 de grame de bacon | 
| • 1 ceapă de mărime medie (80 de grame) | 
| • 1 ardei gras roșu (120 de grame) | 
| • 1 tijă de țelină apio | 
| • 2 căței de usturoi mari (sau 3-4 mai mici, sau după gust) | 
| • 1 ou | 
| • 1 chiflă albă (de 80 de grame) înmuiată în apă și stoarsă | 
| • 1 legătură de pătrunjel verde tocat | 
| • 50 de mililitri de smântână pentru frișcă | 
| • sare după gust | 
| • 1 linguriță rasă de piper negru proaspăt măcinat | 
| • condimente după gust, eu am folosit ½ linguriță chimen măcinat, ½ linguriță semințe de coriandru măcinate și ¼ de linguriță de nucșoară | 
| Pentru garnitura de cartofi cu rozmarin (opțional): | 
| • 1 kg. de cartofi | 
| • 2 rămurele de rozmarin | 
| • 1 linguriță de ulei | 
| • sare și piper | 
Descriere
                    Laura Laurențiu a pus slow cookerul 6.0L DuraCeramic Saute la treabă, dar și creativitatea sa și ne-a pregătit această rețetă de ruladă de carne tocată în bacon. Garantăm un gust delicios!                
                
                        Mod de preparare
- Toacă mărunt 150g de bacon. Curăță, spală și toacă cubulețe ceapa, tija de apio și ardeiul gras roșu
- Pune baconul tocat într-o tigaie rece și adaugă 2 linguri de apă
- Așază tigaia pe foc mediu și încălzește-o treptat. Când începe să sfârâie puternic, redu focul la mic. Continuă gătirea pe foc mic până ce grăsimea din bacon se topește și începe să se rumenească
- Scoate baconul într-o farfurie și păstrează-l separat. În grăsimea rămasă în tigaie, adaugă ceapă, țelină apio și ardeiul tocat cuburi. Călește-le pe foc mic timp de 4-5 minute și amestecă din când în când, pentru că acesta să se înmoaie. Trage tigaia de pe foc și lasă legumele să se răcească, precum și baconul rumenit
- Folosește-te de un tocător pentru a aranja în paralel felii de bacon, unele lângă celelalte. Trebuie să acoperi cu felii de bacon o suprafață de aproximativ 40x25cm. Ridică câte un capăt al feliilor de bacon, din două în două, pentru a realiza o împletitură. Cel mai bine este să începi fie din partea stânga, fie din cea dreapta și să ții cont cu care ai început.
- Așază perpendicular pe feliile rămase neridicate o felie lungă de bacon sau câte va fi nevoie pentru a completă toată lungimea. Ai grijă să le înnădești deasupra uneia dintre feliile orientate invers, ca să nu se vadă pe partea opusă ce va fi vizibilă la final
- Deasupra feliei așezată longitudinal se coboară feliile pe care le-ai ridicat mai devreme. Din sens opus, începe tot de unde ai început și la prima pliere, adu deasupra feliei așezate curmeziș pe cele ce nu au fost pliate prima dată.
- Continuă această împletitură din felii de bacon până când obții o rețea de bacon frumos împletită cu care vei înveli cu grijă ruladă de carne. Lasă împletitură pe tocător
- Folosește un castron încăpător și adaugă în el carnea tocată, chiflă înmuiată și bine stoarsă, 1 ou, legumele călite la pasul 2, baconul rumenit la pasul 1, smântână pentru frișcă și pătrunjelul verde tocat. Adaugă sare după gust și piperul și condimentele dorite, dar și usturoiul zdrobit
- Frământă bine toate ingredientele și asigura-te că sunt omogene. După ce ai amestecat bine, modelează într-o formă ovală și așaz-o deasupra împletiturii de bacon de pe tocător
- Ridică marginile împletiturii de bacon și înfundă-le în ruladă de carne, fixându-le bine
- Curăță, spală și taie cartofii în sferturi. Amestecă-i cu o linguriță de ulei, sare, piper și rozmarin tocat
- Pune cartofii în vasul Slow Cookerului 6.0L DuraCeramic Saute și mai adaugă rămurele întregi de rozmarin pentru un plus de gust
- Trage cartofii de la mijloc spre margine și fă loc pentru ruladă de carne. Așaz-o frumos, cu partea perfect acoperită de bacon în sus
- Pune vasul detașabil la locul lui în slow cookerul Crockpot 6.0L DuraCeramic, pune capacul și setează temperatura HIGH și timpul de 3 ore și 30 de minutet
- După ce acest timp s-a scurs, ruladă este perfect gătită, suculentă și gustoasă, iar cartofii sunt bine pătrunși
- Opțional, dacă dorești, poți rumeni baconul de la suprafața ruladei punând ruladă la cuptor la 230 de grade pentru câteva minute
Poftă bună!
 
            
 
                 
             
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
				 
                 
                 
     
     
    