Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Legume Dhal cu dovleac, linte si naut, de post

Reteta - Legume Dhal cu dovleac, linte si naut, de post

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

6h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Ceapa mare – 1 buc.
• Usturoi – 2 catei
• Coriandru macinat – 1 lingurita
• Turmeric – 1 lingurita
• Chimion – 1 lingurita
• Piper Cayenne – ½ lingurita
• Dovleac mediu – 1 buc.
• Conserva de rosii taiate cuburi – 1 buc.
• Linte rosie – 250 gr.
• Sare, piper – dupa gust
• Apa – 800 ml
• Naut – 400 gr.
• Spanac – 100 gr.
• Coaja de lamaie rasa
• Smantana

Mod de preparare

• In vasul Crock-Pot se pun urmatoarele ingrediente: ceapa taiata marunt, usturoiul, 1 lingurita de coriandru macinat, 1 lingurita turmeric, 1 lingurita chimion, ½ lingurita piper Cayenne, dovleacul taiat cuburi, conserva de rosii cubulete, lintea, sare, piper dupa gust si aprox. 800 ml apa cat sa acopere toate ingredientele din vas
• Se pune capacul slow cooker Crock-Pot 3.5 L Stainless Steel si se seteaza timpul de gatire pentru 5 ore si jumatate
• Dupa terminarea timpului de gatire se adauga 400 gr. naut pentru numai 30 minute
• La final se indeparteaza capacul, se adauga spanacul frunze si coaja de la o lamaie rasa
• Se serveste calda cu smantana pe deasupra.

Termenul dal (uneori ''daal, dahl sau dăl'') denumeste generic mai multe leguminoase uscate (linte, mazare, unele varietati de fasole) decorticate. Acelasi cuvant este folosit si pentru a denumi "tocana" groasa preparata din aceste leguminoase in aria subcontinentului indian. Preparatele de tip ''dal'' reprezinta sursa proteica de baza pentru cei care in principal au un regim alimentar bazat pe retete vegetariene.
Dalul se prepara pornind de la lintea uscata (care este pusa la inmuiat, apoi fiarta – si care este similara cu aceea a pregatirii traditionale a iahniei de fasole autohtone) si de la condimentele individuale, care se amesteca in diverse proportii. Condimentele de baza care dau savoare mancarii de linte cunoscute drept dal sunt coriandru, chimion, cardamom, ghimbir, piper, scortisoara, cuisoare, leustean, usturoi, ardei iute, curcuma, ceapa.
Dalul se poate servi cu ceapa rosie caramelizata peste lintea pregatita. De regula, dalul se serveste cu garnitura de orez sau cu paine indiana.

Pofta buna!