Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Pastrama de casa cu ierburi aromate by team Adrian Hadean

Pastrama de casa cu ierburi aromate by team Adrian Hadean
Pastrama de casa cu ierburi aromate by team Adrian Hadean

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Saramura carne:
• 500 de mililitri de apa,
• 2 linguri de sare,
• cateva foi de dafin,
• 2 lingurite de zahar
• piper boabe

Marinada carne:
• 4-5 linguri de ulei de masline
• cimbru verde maruntit
• seminte de marac macinate
• boia iute
• 3-4 linguri sos de soia
• putina miere
• 2-3 catei de usturoi zdrobiti

Garnitura:
• un dovlecel
• un dovleac placintar
• ulei de masline
• cimbru proaspat

Sos de avocado:
• suc de la jum. lamaie
• 2-3 linguri de suc de portocala
• 1 catel de usturoi zdrobit si sare

Mod de preparare

  • pregatiti saramura si lasati carnea de porc peste noapte in ea;
  • pregatiti marinada si acoperiti carnea cu ea, dupa ce ati scos-o din saramura si ati uscat-o bine;
  • lasati carnea la marinat pentru 2-3 ore apoi legati-o strans;
  • puneti pastrama in vasul aparatului Crock Pot si setati pe treapa High pentru o ora;
  • Dupa o ora, aceasta va fi rumenita apetisant;
  • O scoateti deoparte si puneti in pas dovlecii taiati fasii, stopiti-i cu masline si adaugati cimbru proaspat, apoi poriniti Crock Pot-ul pentru 30 minute, trepta high;
  • Puteti pregatit separat un sos de avocado pe care sa il serviti alaturi de carne si legume. 

Spre deosebire de cuptor, Crock Pot nu ususa deloc preparatele, acestea ies moi la interior si au o crusta subtire la suprafata. 
Pastrama coapta este minunata in centrul mesei, cu legume si sos, pentru cina, mic dejun sau gustari rapide. 
Pofta buna!