Reteta cina surpriza cu iz thailandez, by Adrian Hadean
Porții
2
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
9h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
| • Coaste de vita |
| • Arahide nesarate – 1 mana |
| • Coriandru – 2 – 3 fire |
| • Ceapa verde – 2 buc. |
| • Suc de lime – cateva picaturi |
| • Ardei iute sau dulce – cateva cuburi |
|
Pentru pasta condimentata: |
| • Lemongrass – 4 bete |
| • Radacina de ghimbir – 2 – 3 cm (1 buc.) |
| • Ceapa – 2 buc. |
| • Usturoi – 5 catei |
| • Coriandru – ½ legatura |
| • Sos de peste – 2 linguri |
| • Ulei de susan – 1 lingurita |
| • Sare – dupa gust |
|
Pentru pasta de arome asiatice: |
| • Sos de soia – 150 ml |
| • Otet de orez – 2 linguri |
| • Sos de chili dulce – 100 ml |
| • Zahar brun – 2 linguri |
Mod de preparare
• Pentru inceput creati pasta condimentata folosind functia pentru tocat alimente ce ajuta la pasarea ingredientelor solide (chiar si in mediu cu foarte putin lichid) cu blenderul performant Oster Reversible
• Se portioneaza carnea in bucati de latimea unei coaste si se rumeneste pe foc in vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté
• Dupa rumenire se scoate carnea din vas si se adauga pasta de condimente rumenind-o aprox. 1 - 2 minute, peste care se adauga pasta de arome asiatice
• Se fierb sosurile la foc mediu inca 3 – 4 minute, apoi se adauga coastele de vita in vasul Crock-Pot si se seteaza aparatul pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 9 ore
• Dupa finalizarea timpului de gatire, se scot coastele din slow cooker si se degreseaza sosul folosind un polonic; se pune vasul Crock-Pot pe foc mare si se lasa la scazut cateva minute pana se obtine o consistenta de glazura; se adauga apoi carnea, se glazureaza si aceasta, iar apoi se poate opri focul
• Pentru a adauga un element proaspat farfuriei se toaca o mana de arahide nesarate, 2 – 3 fire de coriandru si 2 cozi de ceapa verde, peste care se pot adauga cateva picaturi de suc de lime; in acest mix se mai pot adauga dupa gust cateva cuburi de ardei mai mult sau mai puțin iute
• Pentru prezentarea finala, se aseaza carnea peste cateva linguri de orez si se presara mixul de alune si ierburi peste acestea.
Pofta buna!
• Se portioneaza carnea in bucati de latimea unei coaste si se rumeneste pe foc in vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté
• Dupa rumenire se scoate carnea din vas si se adauga pasta de condimente rumenind-o aprox. 1 - 2 minute, peste care se adauga pasta de arome asiatice
• Se fierb sosurile la foc mediu inca 3 – 4 minute, apoi se adauga coastele de vita in vasul Crock-Pot si se seteaza aparatul pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 9 ore
• Dupa finalizarea timpului de gatire, se scot coastele din slow cooker si se degreseaza sosul folosind un polonic; se pune vasul Crock-Pot pe foc mare si se lasa la scazut cateva minute pana se obtine o consistenta de glazura; se adauga apoi carnea, se glazureaza si aceasta, iar apoi se poate opri focul
• Pentru a adauga un element proaspat farfuriei se toaca o mana de arahide nesarate, 2 – 3 fire de coriandru si 2 cozi de ceapa verde, peste care se pot adauga cateva picaturi de suc de lime; in acest mix se mai pot adauga dupa gust cateva cuburi de ardei mai mult sau mai puțin iute
• Pentru prezentarea finala, se aseaza carnea peste cateva linguri de orez si se presara mixul de alune si ierburi peste acestea.
Pofta buna!
