Reteta miel si chiftelute de feta
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
3h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
| • Carne de miel tocata – 600 gr. |
| • Ou – 1 buc. |
| • Pesmet – 70 gr. |
| • Branza feta – 100 gr. |
| • Usturoi – 4 catei |
| • Patrunjel – 2 lingurite |
| • Sumac – 1 lingurita |
| • Sare, piper – dupa gust |
| • Coaja de lamaie rasa |
| • Ceapa – 1 buc. |
| • Vin rosu – 50 ml |
| • Conserva de rosii cubulete – 2 buc. |
| • Apa – 200 ml |
| • Fulgi de ardei iute uscat – ½ lingurita |
| • Foi de dafin – 2 buc. |
Mod de preparare
• Intr-un bol se introduc carnea de miel tocata, 1 ou, pesmetul, branza feta, 2 catei de usturoi, 2 lingurite de patrunjel, sumacul, sare si piper dupa gust, coaja de lamaie rasa si se amesteca toate ingredientele pentru a obtine o pasta omogena
• Se formeaza chiftelute de marimi medii si se introduc intr-o tigaie pentru a le rumeni pe foc in putin ulei
• Se aseaza apoi chiftelutele rumenite in vasul Crock-Pot, se adauga peste acestea 1 ceapa taiata marunt, 2 catei de usturoi, 50 ml vin rosu, cele 2 conserve de rosii taiate cubulete, 200 ml apa, ½ lingurita fulgi de ardei iute uscat, 1 lingurita oregano, sare si piper dupa gust, 2 foi de dafin si se pune capacul slow cooker Crock-Pot 3.5 L Stainless Steel setandu-se timpul de gatire la 3 ore si jumatate, pe functia ''High''
• La sfarsitul timpului de gatire se mai adauga peste chiftelute branza feta, patrunjel si coaja de lamaie rasa si se pot servi calde peste paste fierte al dente.
Pofta buna!
• Se formeaza chiftelute de marimi medii si se introduc intr-o tigaie pentru a le rumeni pe foc in putin ulei
• Se aseaza apoi chiftelutele rumenite in vasul Crock-Pot, se adauga peste acestea 1 ceapa taiata marunt, 2 catei de usturoi, 50 ml vin rosu, cele 2 conserve de rosii taiate cubulete, 200 ml apa, ½ lingurita fulgi de ardei iute uscat, 1 lingurita oregano, sare si piper dupa gust, 2 foi de dafin si se pune capacul slow cooker Crock-Pot 3.5 L Stainless Steel setandu-se timpul de gatire la 3 ore si jumatate, pe functia ''High''
• La sfarsitul timpului de gatire se mai adauga peste chiftelute branza feta, patrunjel si coaja de lamaie rasa si se pot servi calde peste paste fierte al dente.
Pofta buna!
