Reteta coq au vin
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
| • Coquelet de Bretania – 1 buc. |
| • Salote – 2 buc. |
| • Ceapa – 1 buc. |
| • Morcov – 1 buc. |
| • Pastarnac – 1 buc. |
| • Telina – 1/4 buc. |
| • Usturoi – 4 catei |
| • Rozmarin – 2 crengute |
| • Bacon – 100 gr. |
| • Ulei de masline – 25 ml |
| • Foi de dafin – 2 buc. |
| • Cimbru uscat – 1 lingurita |
| • Sare, piper – dupa gust |
| • Cognac – 40 ml |
| • Vin rosu demisec – 60 ml |
| • Stock de pui – 200 ml |
| • Suc de rosii – 2 linguri |
| • Amidon – 1 lingurita |
| • Unt – 15 gr. |
| • Patrunjel tocat |
Mod de preparare
• Parliti orice ramasita de pene de pe pui
• Tocati apoi ceapa si salotele Julien
• Taiati morcovul, pastarnacul si telina julien
• Tocati usturoiul, rozmarinul si baconul
• Incingeti vasul slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté, prajiti baconul si scoateti-l pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces
• Puneti vasul inapoi pe foc si adaugati uleiul de masline
• Prajiti coquelet-ul pe fiecare parte si scoateti-l pe o farfurie
• In uleiul lasat adaugati ceapa, salotele, morcovul, pastarnacul, telina, usturoiul, rozmarinul, foile de dafin si cimbrul uscat
• Caliti bine si asezonati cu sare si piper
• Puneti coquelet-ul inapoi in vas si asezonati-l si pe acesta cu sare si piper
• Stingeti cu cognac si lasati sa se reduca
• Stingeti apoi cu vin rosu demisec si lasati-l si pe acesta sa se reduca
• Adaugati apoi stock-ul de pui, baconul si sucul de rosii
• Luati de pe foc si puneti vasul in Crock Pot, dupa care setati pe modul de gatire ''High'' si timpul de 2 ore
• Scoateti coquelet-ul pe o farfurie, strecurati sosul si ingrosati-l cu o lingurita de amidon pe foc in putin unt
• Serviti cu patrunjel tocat si garnitura la alegere.
Pofta buna!
• Tocati apoi ceapa si salotele Julien
• Taiati morcovul, pastarnacul si telina julien
• Tocati usturoiul, rozmarinul si baconul
• Incingeti vasul slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté, prajiti baconul si scoateti-l pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces
• Puneti vasul inapoi pe foc si adaugati uleiul de masline
• Prajiti coquelet-ul pe fiecare parte si scoateti-l pe o farfurie
• In uleiul lasat adaugati ceapa, salotele, morcovul, pastarnacul, telina, usturoiul, rozmarinul, foile de dafin si cimbrul uscat
• Caliti bine si asezonati cu sare si piper
• Puneti coquelet-ul inapoi in vas si asezonati-l si pe acesta cu sare si piper
• Stingeti cu cognac si lasati sa se reduca
• Stingeti apoi cu vin rosu demisec si lasati-l si pe acesta sa se reduca
• Adaugati apoi stock-ul de pui, baconul si sucul de rosii
• Luati de pe foc si puneti vasul in Crock Pot, dupa care setati pe modul de gatire ''High'' si timpul de 2 ore
• Scoateti coquelet-ul pe o farfurie, strecurati sosul si ingrosati-l cu o lingurita de amidon pe foc in putin unt
• Serviti cu patrunjel tocat si garnitura la alegere.
Pofta buna!
