Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta file de somon cu sparanghel si rosii cherry

Reteta file de somon cu sparanghel si rosii cherry
Reteta file de somon cu sparanghel si rosii cherry

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• File somon proaspat – 1 buc. (cca 500 gr.)
• Sparanghel – cca 12 buc.
• Rosii cherry – cca 12 buc.
• Unt – 15 gr.
• Ulei de masline – 2 linguri
• Vin alb – 30 ml
• Fresh de lamaie – 2 linguri
• Salvie – 1 - 2 frunzulite
• Usturoi – 2 catei
• Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• taiati rosiile cherry in 4
• curatati sparanghelul cu un cutit economic (peeler) pe fiecare parte, o singura data
• taiati-i cotorul cca 5 - 6 cm de la baza
• taiati cateii de usturoi pe jumatate, pe lungime
• scoateti-le miezul (vena verde din interior)
• curatati de solzi fileurile de somon, scoateti-le oasele cu o penseta (daca este cazul) si faceti-le cate o crestatura pe partea cu pielea
• asezonati-le cu sare pe fiecare in parte
• incingeti vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté pe o plita, adaugati uleiul de masline, untul si usturoiul
• caliti cca 10 - 20 secunde si adaugati apoi cele 2 fileuri cu pielea in jos
• apasati pe ele cu o spatula, pentru a evita strangerea pielii
• sotati pentru cca 1 minut, pana cand pielea devine crocanta
• stingeti cu vinul si luati de pe foc
• adaugati apoi lamaia, piperul, rosiile cherry, salvia si sparanghelul pe deasupra
• puneti vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté si setati pe modul de gatit ''Low'' si timpul de 30 minute
• asezonati in ultimele 5 minute inca o data, daca este cazul.

Pofta buna!