Reteta tocanita de miel
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
|
Pentru marinada: |
| • Pulpa de miel fara os (curatata) – 1 kg |
| • Coriandru boabe – 1 lingura |
| • Ulei de masline – 70 ml |
| • Usturoi verde – 1 legatura |
| • Boia dulce – 1 lingurita |
| • Vin rosu demisec – 100 ml |
| • Piper negru macinat – 1/2 lingurita |
|
Aditionale: |
| • Fresh de lime – 50 ml |
| • Extra ulei de masline – 2 linguri |
| • Cimbru – 2 firicele |
| • Cartofi noi – 400 gr. |
| • Masline kalamata fara samburi – 200 gr. |
| • Pasta de ardei dulce – 1 lingura |
| • Morcovi – 2 buc. |
| • Rosii la cutie – 250 gr. |
| • Apa – 200 ml |
| • Amidon – 1 lingura rasa |
| • Pasta de tomate – 1 lingura |
| • Sare grunjoasa si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• zdrobeste boabele de coriandru intr-un mojar
• toaca usturoiul verde marunt
• pune pulpa de miel la marinat, intr-o tava adanca si peste ea adauga boabele de coriandru, uleiul de masline, usturoiul verde, boia dulce, vin rosu si piper negru macinat
• acoper-o cu folie de plastic si las-o cca 24 de ore la marinat
• a doua zi taie pulpa cubulete
• soteaz-o pe foc in vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6.0L Digital DuraCeramic Sautépana prinde o culoare usor aurie, impreuna cu 2 linguri de ulei de masline si stinge-o cu marinada in care a stat peste noapte
• mai amesteca cca 1 minut si ia-o de pe foc
• pune vasul inapoi in slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté
• adauga cimbru, bulion, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, amidonul, sarea si piperul
• taie cartofii noi (mici) in 4 si pune-i peste
• taie morcovii cubulete relativ egale cu cartofii si adauga-i si pe acestia in slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté
• pune apa si maslinele si amesteca totul
• pune capacul si seteaza pe modul de gatire ''High'' si timpul de 4 ore
• cu 15 minute inainte de terminarea programului, asezoneaza din nou cu sare si piper
• serveste alaturi de felii de paine prajita.
Pofta buna!
• toaca usturoiul verde marunt
• pune pulpa de miel la marinat, intr-o tava adanca si peste ea adauga boabele de coriandru, uleiul de masline, usturoiul verde, boia dulce, vin rosu si piper negru macinat
• acoper-o cu folie de plastic si las-o cca 24 de ore la marinat
• a doua zi taie pulpa cubulete
• soteaz-o pe foc in vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6.0L Digital DuraCeramic Sautépana prinde o culoare usor aurie, impreuna cu 2 linguri de ulei de masline si stinge-o cu marinada in care a stat peste noapte
• mai amesteca cca 1 minut si ia-o de pe foc
• pune vasul inapoi in slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté
• adauga cimbru, bulion, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, amidonul, sarea si piperul
• taie cartofii noi (mici) in 4 si pune-i peste
• taie morcovii cubulete relativ egale cu cartofii si adauga-i si pe acestia in slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté
• pune apa si maslinele si amesteca totul
• pune capacul si seteaza pe modul de gatire ''High'' si timpul de 4 ore
• cu 15 minute inainte de terminarea programului, asezoneaza din nou cu sare si piper
• serveste alaturi de felii de paine prajita.
Pofta buna!
