Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Tort Sacher

Reteta - Tort Sacher
Reteta - Tort Sacher Reteta - Tort Sacher Reteta - Tort Sacher

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

2h:30m

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Unt nesarat moale - 225 g
• Zahar - 225 g
• Oua - 8 buc
• Vanilie - 2 lingurite
• Faina - 130 g
• Praf de copt - 1/2 lingurita
• Sare - 1/4 lingurita
• Ciocolata semi-amaruie topita - 170 g
• Gem de caise - 1 borcan de 300 g

Glazura:
• Ciocolata semi-amaruie - 230 g
• Unt nesarat - 115 g
• Miere - 1 lingura

Decor:
• Ciocolata neagra - 200 g

Mod de preparare

  • Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos.
  • Adauga apoi cate un galbenus si vanilia.
  • Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie.
  • Adauga ciocolata topita si racita si omogenizeaza usor compozitia.
  • Mixeaza separat albusurile pana se intaresc si adauga apoi restul de zahar, mixand pana obtii o bezea.
  • Adauga apoi bezeaua in compozitie in trei reprize, amestecand usor de sus in jos cu o spatula.
  • Pune hartie de copt in vasul Crock-Pot6L Digital DuraCeramic Soute si toarna compozitia.
  • Coace blatul pe functia LOW pentru 2:30 ore. Verifica cu o scobitoare daca este gata.
  • Scoate blatul pe un gratar si lasa-l la racit. Niveleaza blatul si apoi taie-l in doua, cand s-a racit complet.
  • Amesteca gemul de caise si incalzeste-l putin pe foc pana devine usor fluid.
  • Pune un blat pe platou, unge-l cu gem de caise, pune celalalt blat deasupra si unge deasupra si marginile cu gem.
  • Lasa tortul o ora sa se usuce la temperatura camerei.
  • Pentru glazura, topeste untul, ciocolata si mierea pana amestecul devine omogen.
  • Toarna glazura peste tort si lasa sa curga si sa imbrace bine marginile.
  • Muta apoi tortul pe un platou si pune-l 30 de minute la frigider.
  • Pentru décor, topeste ciocolata neagra si scrie Sacher pe tort si adauga si alte elemente de décor pe margine.
  • Serveste tortul la temperatura camerei.