Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Tort de morcovi cu crema de branza

Reteta Tort de morcovi cu crema de branza

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• 285 g unt moale
• 285 g zahar brun
• 4 oua
• 260 g faina
• 10 g praf de copt
• 1 lingurita bicarbonat de sodiu
• 1 lingurita scortisoara
• 1 praf de sare
• 300 g morcovi rasi
• 100 g ananas in compot maruntit
• 1 lingurita vanilie
• 80 g nuca maruntita
• 1 lingurita coaja de portocala bio
• ½ lingurita ghimbir proaspat ras

Crema:
• 200 g crema de branza Philadelphia
• 150 g zahar pudra
• 100 g unt moale
• 1 lingurita coaja rasa de portocala bio
• 1 lingurita vanilie

Mod de preparare

  • Pentru blat, mixeaza untul moale, la temperatura camerei cu zaharul brun pana devine pufos.
  • Adauga apoi galbenusurile de ou si amesteca in continuare cu mixerul.
  • Pune ananasul maruntit la robot si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici si omogenizeaza compozitia.
  • Peste faina adauga praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
  • Pune amestecul de faina peste compozitie, adauga apoi coaja de portocala si ghimbirul.
  • La final adauga vanilia si nuca macinata si amesteca usor.
  • Bate albusurile separat pana obtii o spuma tare si pune peste compozitia de blat, amestecand cu o spatula de jos in sus pana se incorporeaza bine.
  • Pune in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot DuraCeramic 6 l hartie de copt si rastoarna compozitia.
  • Pune capacul si seteaza programul High pentru 2 ore.
  • Cand programul s-a terminat scoate prajitura cu grija si pune-o pe un grilaj sa se raceasca.
  • Intre timp pregateste crema.
  • Mixeaza crema de branza cu untul moale, la temperatura camerei si adauga zaharul pudra.
  • Pune coaja de portocala rasa si vanilia si omogenizeaza bine.
  • Pune crema la frigider pana se raceste blatul de tot.
  • Taie apoi blatul in doua parti egale, pune jumatate de crema pe primul blat, acopera cu al doilea si pune deasupra restul de crema.
  • Decoreaza tortul de morcovi cu nuci, coaja de portocala si coacaze rosii sau dupa plac.
  • Pune tortul in frigider 2-3 ore si apoi il poti taia.