Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta - Tort Black Forest (Padurea Neagra)

Reteta - Tort Black Forest (Padurea Neagra)
Reteta - Tort Black Forest (Padurea Neagra) Reteta - Tort Black Forest (Padurea Neagra) Reteta - Tort Black Forest (Padurea Neagra) Reteta - Tort Black Forest (Padurea Neagra) Reteta - Tort Black Forest (Padurea Neagra) Reteta - Tort Black Forest (Padurea Neagra)

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat de cacao:
• 5 oua intregi
• 130 g zahar tos
• 120 g faina alba
• 40 g pudra de cacao
• un varf de cutit sare
• un plic de zahar vanilat

Umplutura de visine:
• 600 gr.visine sau cirese congelate, fara samburi
• 150 ml suc de cirese sau compot
• 200 gr.zahar pudra
• 2 linguri amidon
• 50 ml visinata sau lichior de visine

Crema de frisca:
• 400 ml smantana pentru frisca
• 500 gr.mascarpone
• 120 gr.zahar pudra
• 2 lingurite vanilie

Decor:
• fulgi de ciocolata sau ciocolata neagra rasa
• cirese confiate sau proaspete

Mod de preparare

  • Se pregateste mai intai blatul: se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilat si cel tos si se bate pana se obtine o bezea tare.
  • Se adauga galbenusurile si se mixeaza la viteza mica.
  • Se amesteca faina cu cacaua si se pun in ploaie in compozitie, amestecand cu o spatula de jos in sus.
  • Se pune hartie de copt in slow cooker-ul Crock-Pot 6 l, se rastoarna compozitia, se pune capacul si se seteaza modul High pentru 2 ore.
  • Se scoate blatul si se lasa la racit pe un grilaj, apoi se taie in doua.
  • Cat timp se coace blatul se pregateste umplutura de visine: se pun toate ingredientele intr-o craticioara pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, iar la final se pune amidonul diluat in putin suc de visine. Se omogenizeaza compozitia si cand s-a ingrosat se ia de pe foc, apoi se lasa la racit.
  • Pentru crema, se mixeaza frisca lichida cu jumatate din zahar, mascarpone se mixeaza separat cu restul de zahar.
  • Se amesteca cele doua compozitii de frisca si mascarpone cu vanilia si se pune crema la frigider pana se raceste blatul.
  • Pentru asamblare, se pune un blat pe un platou, se insiropeaza cu sosul de visine, se pune visine deasupra, apoi crema, iar blat si tot asa.
  • Se decoreaza tortul deasupra cu frisca, visine si ciocolata rasa. Se pot imbraca si marginile in frisca sau se lasa asa, sa se vada frumos straturile tortului.
  • Se pune tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia.
  • Pofta buna!