Reteta - Tort Black Forest (Padurea Neagra)
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
|
Blat de cacao: |
| • 5 oua intregi |
| • 130 g zahar tos |
| • 120 g faina alba |
| • 40 g pudra de cacao |
| • un varf de cutit sare |
| • un plic de zahar vanilat |
|
Umplutura de visine: |
| • 600 gr.visine sau cirese congelate, fara samburi |
| • 150 ml suc de cirese sau compot |
| • 200 gr.zahar pudra |
| • 2 linguri amidon |
| • 50 ml visinata sau lichior de visine |
|
Crema de frisca: |
| • 400 ml smantana pentru frisca |
| • 500 gr.mascarpone |
| • 120 gr.zahar pudra |
| • 2 lingurite vanilie |
|
Decor: |
| • fulgi de ciocolata sau ciocolata neagra rasa |
| • cirese confiate sau proaspete |
Mod de preparare
- Se pregateste mai intai blatul: se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilat si cel tos si se bate pana se obtine o bezea tare.
- Se adauga galbenusurile si se mixeaza la viteza mica.
- Se amesteca faina cu cacaua si se pun in ploaie in compozitie, amestecand cu o spatula de jos in sus.
- Se pune hartie de copt in slow cooker-ul Crock-Pot 6 l, se rastoarna compozitia, se pune capacul si se seteaza modul High pentru 2 ore.
- Se scoate blatul si se lasa la racit pe un grilaj, apoi se taie in doua.
- Cat timp se coace blatul se pregateste umplutura de visine: se pun toate ingredientele intr-o craticioara pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, iar la final se pune amidonul diluat in putin suc de visine. Se omogenizeaza compozitia si cand s-a ingrosat se ia de pe foc, apoi se lasa la racit.
- Pentru crema, se mixeaza frisca lichida cu jumatate din zahar, mascarpone se mixeaza separat cu restul de zahar.
- Se amesteca cele doua compozitii de frisca si mascarpone cu vanilia si se pune crema la frigider pana se raceste blatul.
- Pentru asamblare, se pune un blat pe un platou, se insiropeaza cu sosul de visine, se pune visine deasupra, apoi crema, iar blat si tot asa.
- Se decoreaza tortul deasupra cu frisca, visine si ciocolata rasa. Se pot imbraca si marginile in frisca sau se lasa asa, sa se vada frumos straturile tortului.
- Se pune tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia.
- Pofta buna!
