Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Crema de zahar ars cu dovleac

Reteta - Crema de zahar ars cu dovleac

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Caramel:
• 150 g zahar
• 100 ml apa

Crema:
• 6 oua
• 500 ml lapte
• 100 g zahar
• 2 lingurite esenta de rom
• 1 lingurita scortisoara
• 300 g piure de dovleac indulcit

Mod de preparare

  • Se pune vasul Duraceramic al slow cooker-ului de 6 l Saute pe plita, se adauga zaharul si apa si se lasa la foc potrivit pana ce zaharul se topeste si se caramelizeaza.
  • Se amesteca cu o spatula de silicon si cand devine auriu se opreste focul.
  • Se ia vasul de pe plita si se imbraca peretii vasului cu caramelul cald, apoi se pune deoparte si se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un bol se sparg ouale intregi si se bat cu un tel impreuna cu zaharul.
  • Se adauga piureul de dovleac (obtinut prin calirea dovleacului ras cu zahar dupa gust, pana ce scade toata zeama) si se omogenizeaza compozitia.
  • Se aromatizeaza cu esenta de rom si scortisoara.
  • La final se adauga laptele, putin cate putin si se amesteca usor cu telul.
  • Se pune vasul in slow cooker si se toarna compozitia pentru crema de zahar ars.
  • Se seteaza modul High pentru 2 ore.
  • Cand programul s-a terminat se scoate vasul din aparat si se lasa sa se raceasca de tot, apoi se pune in frigider pentru o ora.
  • Se scoate crema de zahar ars pe o farfurie si se serveste rece, cu putina frisca deasupra.