Reteta mere coapte
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
| • Mere – 4 buc. |
| • Batoane de scortisoara – 4 buc. |
| • Scortisoara pudra – 2 lingurite |
| • Unt – 100 gr. |
| • Stafide – 100 gr. |
| • Pastaie de vanilie – 1 buc. |
| • Cognac sau cherry – 100 ml |
| • Zahar brun – 4 linguri |
| • Cardamon boabe – 3 - 4 buc. |
| • Ienibahar boabe – 3 - 4 buc. |
| • Apa – 50 ml |
| • Inghetata de caramel sau vanilie – 4 cupe |
| • Topping de vanilie – 4 linguri |
Mod de preparare
• scobiti merele cu un cutit, lasand cca 1 cm intact fata de baza
• puneti-le in Slow Cookerul 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot si adaugati apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar
• infigeti in fiecare cate un baton mic de scortisoara si umpleti merele cu stafide
• adaugati cate o lingura de zahar brun pe fiecare, urmata de putina scortisoara pudra (pe fiecare in parte)
• aplicati apoi cate un cub de unt deasupra
• stropiti-le cu cognac sau cherry
• desfaceti pastaia de vanilie si adaugati si semintele in vas
• setati Slow Cookerul 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot pe timpul de 2 ore si 30 minute (pentru 4 mere mari) si modul de gatire ''High''
• verificati-le iar cand s-au inmuiat serviti-le pe o farfurie, cu cateva linguri din sosul pe care l-au lasat, inghetata de vanilie sau de caramel si topping de vanilie pe deasupra.
Pofta buna!
• puneti-le in Slow Cookerul 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot si adaugati apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar
• infigeti in fiecare cate un baton mic de scortisoara si umpleti merele cu stafide
• adaugati cate o lingura de zahar brun pe fiecare, urmata de putina scortisoara pudra (pe fiecare in parte)
• aplicati apoi cate un cub de unt deasupra
• stropiti-le cu cognac sau cherry
• desfaceti pastaia de vanilie si adaugati si semintele in vas
• setati Slow Cookerul 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot pe timpul de 2 ore si 30 minute (pentru 4 mere mari) si modul de gatire ''High''
• verificati-le iar cand s-au inmuiat serviti-le pe o farfurie, cu cateva linguri din sosul pe care l-au lasat, inghetata de vanilie sau de caramel si topping de vanilie pe deasupra.
Pofta buna!
