Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta budinca lipicioasa cu caramel

Reteta budinca lipicioasa cu caramel

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

2h:30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Faina cu agent de crestere - 250 gr.
• Zahar brun - 200 gr.
• Bicarbonat de sodiu - 1 lingurita
• Curmale - 200 gr.
• Ghimbir macinat - 3 lingurite
• Unt topit - 75 gr.
• Lapte gras - 100 ml
• Melasa - 2 lingurite
• Oua - 3 buc.
• Caramel - 125 gr.

Mod de preparare

  • Intr-un bol se amesteca faina, zaharul brun, bicarbonatul de sodiu, curmalele, ghimbirul macinat
  •  Intr-un vas separat se amesteca untul topit, laptele gras, melasa, cele 3 oua si caramelul
  •  Se amesteca bine cu un tel si se toarna totul peste compozitia din bol obtinuta mai sus
  •  Se amesteca bine pana cand se inglobeaza toate ingredientele si se toarna aceasta compozitie in vasul Crock-Pot 3.5L Stainless Steel
  •  Intr-un vas separat se amesteca 300 gr. zahar brun, 50 gr. unt topit si 450 ml apa fiarta, iar sosul obtinut se adauga peste compozitia din vasul Crock-Pot
  •  Se pune capacul, se seteaza timpul de 2 ore, iar dupa terminarea timpului se pun 270 gr. caramel si se seteaza din nou timpul de gatire pentru inca 30 minute pe modul ''High''
  •  Se poate servi si calda, adaugand lapte si inghetata alaturi.

Pofta buna!