Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Risotto cu dovleac by team Adrian Hadean

Risotto cu dovleac by team Adrian Hadean
Risotto cu dovleac by team Adrian Hadean Risotto cu dovleac by team Adrian Hadean Risotto cu dovleac by team Adrian Hadean Risotto cu dovleac by team Adrian Hadean Risotto cu dovleac by team Adrian Hadean

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• un dovleac plăcintar
• 1 lingură ulei de măsline
• 2 lingurițe de cimbru uscat
• o ceapă
• 3 căței de usturoi
• un cub de unt
• 3 frunze de busuioc proaspăt
• o ceașcă de orez cu bob lung
• 200 ml vin alb
• o ceașcă de apă
• un sfert de rodie
• 10 cubulețe de brânză feta

Mod de preparare

  • Taie dolveacul plăcintar în fâșii, ca pe cartofii wedges, stropește-i cu ulei de măsline și condimentează-i presărând deasupra cimbru uscat. Pune bucățile în Crockpot, pe treaptă medie și lasă-le 20 de minute, până când au o crustă aurie și sunt moi pe interior. 
  • Curăță coaja dovleacului copt și trece-l prin blender până obții un piure fin. 
  • Toacă o ceapă și 3 căței de usturoi, apoi pune-i în vasul Duraceramic de la Crock Pot, și ține-l pe aragaz, la foc potrivit. Când ceapa devine translucidă, adaugă 3 frunze de busuioc proaspăt, mărunțite. 
  • Adaugă o ceașca de orez cu bob lung și amestecă, apoi lasă la foc până când orezul devine ușor transparent. Adaugă vinul alb și lasă orezul să îl absoarbă. 
  • După ce a scăzut, adaugă apa și lasă orezul la fiert până când scade și orezul este aproape făcut. 
  • Adaugă piureul de dolveac și condimentează cu sare și un praf de cimbru uscat. Ia vasul Duraceramic de pe foc și pune-l în înapoi în Crockpot, pe treaptă mică, pentru 15 minute. 
  • Curăță un sfert de rodie și taie o bucată de brânză feta în cubulețe și adaugă totul peste risotto.

Poftă bună!
Comentarii (0) pentru Risotto cu dovleac by team Adrian Hadean

Fii primul care lasa un comentariu!