Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Tikka Masala vegetariană cu conopidă și dovlecel la Multicooker Turbo Express Crockpot

Rețetă Tikka Masala vegetariană cu conopidă și dovlecel la Multicooker Turbo Express Crockpot
Rețetă Tikka Masala vegetariană cu conopidă și dovlecel la Multicooker Turbo Express Crockpot Rețetă Tikka Masala vegetariană cu conopidă și dovlecel la Multicooker Turbo Express Crockpot

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 lgt ulei vegetal
• 1 ceapă mare, tăiată fin
• 30g ghimbir mărunțit fin
• 2 căței de usturoi, tocați mărunt
• 2 lgt garam masala
• 1 lgt turmeric
• 1 lgt chimen măcinat
• 1 lgt coriandru măcinat
• 1 lgt pudră de chili
• 1 conservă de lapte de cocos bogat în grăsimi
• 1 conservă roșii tăiate mărunt
• Sare și piper
• 700 g buchețele de conopidă
• 400 g dovlecel tăiat cubulețe (de aproximativ 1 cm)

Descriere

Încearcă o rețetă de bază din bucătăria indiană, o adevărată explozie de arome! Se face mult mai ușor decât crezi, mai ales când folosești funcțiile inteligente ale Multicookerului Turbo Express!

Mod de preparare

  • Selectați funcția de Rumenire și Călire a aparatului de gătit multicooker și lăsați să se încingă.
  • Adăugați uleiul, apoi ceapa și căliți-le timp de aproximativ 5 minute până se înmoaie și începe să se rumenească ușor.
  • Adăugați ghimbirul și usturoiul și lăsați la călit timp de aproximativ 1 minut.
  • Adăugați 1 lgt de garam masala (păstrând cealaltă lgt pentru mai târziu), împreună cu turmericul, chimenul, coriandrul și pudra de chili, gătiți în continuare timp de încă 2 minute înainte de a selecta funcția de oprire.
  • nlăturați amestecul de ceapă încinsă din oală, punându-l într-un bol mic, lăsați deoparte la răcit pentru câteva minute.
  • Desfaceți conserva de lapte de cocos (nu scuturați) și înlăturați cu grijă crema de cocos, apoi turnați în robotul de bucătărie sau blender.
  • Turnați tomatele din conservă, împreună cu amestecul răcit de ceapă, adăugați sare și piper și amestecați până când se omogenizează.
  • Puneți deoparte.
  • Turnați zeama de cocos în oala interioară a multicooker-ului (ar trebui să fie cam ½ cutie).
  • Mai adăugați încă ½ cutie de apă.
  • Puneți conopida și dovlecelul în zeama de cocos în aparatul multicooker, nu amestecați.
  • Puneți capacul, asigurați-vă că comutatorul supapei de evacuare a aburilor este în poziția închis și selectați funcția Manuală, ridicat și un timp de 1 minut.
  • După ce expiră timpul, aerisiți cu grijă și înlăturați capacul. Selectați butonul de Fierbere la foc mic. 
  • Turnați sosul Tikka Masala, adăugând restul de 1 lgt garam masala.
  • Gustați pentru a potrivi după gust, dacă este nevoie.
  • Lăsați amestecul să fiarbă ușor, amestecând cu grijă pentru ca buchețelele să nu se zdrobească prea tare.
  • Pentru a servi presărați nuci caju prăjite, puțin iaurt natural și câteva frunze proaspete de coriandru.
Se servește cu – nuci caju prăjite și mărunțite, iaurt natural, frunze proaspete de coriandru și orez fiert! Poftă mare!