Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tort Dulce de leche la multicooker Crock-Pot Turbo Express by Sweets & others

Rețetă tort Dulce de leche la multicooker Crock-Pot Turbo Express by Sweets & others
Rețetă tort Dulce de leche la multicooker Crock-Pot Turbo Express by Sweets & others Rețetă tort Dulce de leche la multicooker Crock-Pot Turbo Express by Sweets & others Rețetă tort Dulce de leche la multicooker Crock-Pot Turbo Express by Sweets & others

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• 180 gr.făină
• 1 linguriță praf de copt
• 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
• 5 ouă
• 110 g unt
• 100 gr.zahăr
• 1 linguriță extract de vanilie
• 100 ml lapte

Pentru sirop:
• 100 ml smântână lichidă pentru frișcă
• 200 ml lapte condensat
• 100 ml lapte evaporat

Pentru topping:
• 200 ml smântână pentru frișcă, bătută
• cacao pudră

Descriere

Pregătește un tort dulce de leche răcoritor fără să faci căldură în casă și fără efort! Încearcă această rețetă pentru un desert pufos și delicios.

Mod de preparare

Pasul 1. Pentru pregătirea blatului de tort, separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile împreună cu un praf de sare până se spumează și cresc în volum.

Pasul 2. Separat, mixăm untul, aflat la temperatura camerei, împreună cu zahărul, până crește în volum și se deschide la culoare. Încorporăm, apoi, galbenusurile și mixam în continuare. Adăugăm extractul de vanilie

Pasul 3. Cernem făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu și încorporăm treptat, cu ajutorul mixerului, amestecul de făină și laptele, până ce se omogenizează foarte bine toate ingredientele.

Pasul 4. La final, încorporăm albușurile, bătute spuma, cu ajutorul unei spatule, pentru a nu pierde aerul format.

Pasul 5. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, nivelăm bine și o acoperim cu folie de aluminiu, pentru a preveni aburul format în aparat să se scurgă în prăjitură.

Pasul 6. În vasul multicooker-ului așezăm grătarul la bază, turnăm 250 ml de apă și așezăm tava de prăjitură. Punem capacul, îl sigilăm, închidem valva de abur și setăm la programul DESSERT, presiune HIGH, pentru 40 de minute. După ce timpul s-a scurs, închidem programul și eliberăm aburul manual prin valva de presiune.

Pasul 7. Scoatem prăjitura din multicooker, îndepărtăm folia de aluminiu și înțepăm prăjitura din loc în loc. O insiropăm cu amestecul format din laptele condensat, smântâna pentru frișcă și laptele evaporat. O acoperim cu o folie și o lăaăsm la rece peste noapte, pentru că prăjitura să absoarbă foarte bine siropul.

Pasul 8. A doua zi, mixăm smântâna pentru frișcă rece de la frigider până ce devine stabilă și solidă, decorăm tortul cu frișcă și il pudrăm cu cacao.

Servim tortul rece de la frigider. Are un interior umed, cremos, însiropat, nu foarte dulce și destul de răcoritor.