Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă salată de dovlecei cu usturoi și maioneză la multicooker

Rețetă salată de dovlecei cu usturoi și maioneză la multicooker
Rețetă salată de dovlecei cu usturoi și maioneză la multicooker

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 3 dovlecei medii (aprox. 600-700 g)
• 2-3 căței de usturoi, pisați
• 4-5 linguri maioneză (clasică sau light, după preferințe)
• 1 linguriță sare
• ½ linguriță piper, proaspăt măcinat

Opțional:
• 1 lingură ulei de măsline
• 1 lingură zeamă de lămâie

Descriere

Pregătește o salată de dovlecei delicioasă cu ceapă, maioneză și usturoi! Iată rețeta în câțiva pași și cât de simplu o poți pregăti la multicooker.

Mod de preparare

Pasul 1. Curăță și taie dovleceii în rondele sau cubulețe mici.

Pasul 2. Pune dovleceii în vasul multicookerului, adaugă 1 cană de apă și un praf de sare.

Pasul 3. Setează multicookerul pe programul Steam pentru 10 minute sau gătit sub presiune Manual, pentru 2 minute la presiune High.

Pasul 4. După finalizare, scoate dovleceii și scurge-i bine într-o sită, apoi lasă-i să se răcească complet (pentru a nu tăia maioneza).

Pasul 5. Pune dovleceii răciți într-un bol și zdrobește-i cu o furculiță sau un blender pentru o textură mai fină (după preferință).

Pasul 6. Adaugă usturoiul pisat, maioneza, piperul și, dacă dorești, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Amestecă până obții o salată cremoasă. Gustă și mai potrivește de sare sau piper, dacă e nevoie.

Pasul 7. Lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Recomandări de servire:

Savurează salata pe pâine prăjită, ca aperitiv, alături de fripturi sau grătare sau ca sos rece pentru legume proaspete.