Rețetă salată de dovlecei cu usturoi și maioneză la multicooker

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 3 dovlecei medii (aprox. 600-700 g) |
• 2-3 căței de usturoi, pisați |
• 4-5 linguri maioneză (clasică sau light, după preferințe) |
• 1 linguriță sare |
• ½ linguriță piper, proaspăt măcinat |
Opțional: |
• 1 lingură ulei de măsline |
• 1 lingură zeamă de lămâie |
Descriere
Pregătește o salată de dovlecei delicioasă cu ceapă, maioneză și usturoi! Iată rețeta în câțiva pași și cât de simplu o poți pregăti la multicooker.
Mod de preparare
Pasul 1. Curăță și taie dovleceii în rondele sau cubulețe mici.
Pasul 2. Pune dovleceii în vasul multicookerului, adaugă 1 cană de apă și un praf de sare.
Pasul 3. Setează multicookerul pe programul Steam pentru 10 minute sau gătit sub presiune Manual, pentru 2 minute la presiune High.
Pasul 4. După finalizare, scoate dovleceii și scurge-i bine într-o sită, apoi lasă-i să se răcească complet (pentru a nu tăia maioneza).
Pasul 5. Pune dovleceii răciți într-un bol și zdrobește-i cu o furculiță sau un blender pentru o textură mai fină (după preferință).
Pasul 6. Adaugă usturoiul pisat, maioneza, piperul și, dacă dorești, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Amestecă până obții o salată cremoasă. Gustă și mai potrivește de sare sau piper, dacă e nevoie.
Pasul 7. Lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Recomandări de servire:
Savurează salata pe pâine prăjită, ca aperitiv, alături de fripturi sau grătare sau ca sos rece pentru legume proaspete.
Pasul 2. Pune dovleceii în vasul multicookerului, adaugă 1 cană de apă și un praf de sare.
Pasul 3. Setează multicookerul pe programul Steam pentru 10 minute sau gătit sub presiune Manual, pentru 2 minute la presiune High.
Pasul 4. După finalizare, scoate dovleceii și scurge-i bine într-o sită, apoi lasă-i să se răcească complet (pentru a nu tăia maioneza).
Pasul 5. Pune dovleceii răciți într-un bol și zdrobește-i cu o furculiță sau un blender pentru o textură mai fină (după preferință).
Pasul 6. Adaugă usturoiul pisat, maioneza, piperul și, dacă dorești, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Amestecă până obții o salată cremoasă. Gustă și mai potrivește de sare sau piper, dacă e nevoie.
Pasul 7. Lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Recomandări de servire:
Savurează salata pe pâine prăjită, ca aperitiv, alături de fripturi sau grătare sau ca sos rece pentru legume proaspete.