Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta pulpe de rata confiate

Reteta pulpe de rata confiate

Porții

2

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

4h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Pulpe de rata – 2 buc.
• Usturoi – 5 catei
• Salvie – 5 - 7 frunze
• Rozmarin – 2 crengute
• Ulei de masline – 2 linguri
• Sare grunjoasa, piper – dupa gust
• Grasime de rata – 350 gr. (5 linguri)
• Vin de Porto (rosu demisec) – 200 ml
• Cimbru – 2 crengute

Extra:
• Ulei – pentru prajit

Mod de preparare

• Stropiti pulpele cu 2 linguri de ulei si masati-le cu sare grunjoasa si piper
• Tocati salvia si 1 crenguta de rozmarin marunt si adaugati-le peste pulpe
• Puneti pulpele in casoleta de marinare si peste acestea adaugati 5 linguri de grasime de rata si 200 ml de vin de Porto, rosu demisec
• Conectati un capat al furtunului la aceasta, iar celalalt capat la FoodSaver FFS004X
• Activati functia de vidare-etansare
• Pentru un rezultat mai bun vidati si deschideti casoleta de 2 - 3 ori - aparatul FoodSaver deschide porii carnii si ajuta marinada sa intre mai usor in carne
• Pastrati apoi casoleta la frigider cca 2 ore si devidati casoleta pentru a o putea deschide
• Scoateti pulpele din casoleta si puneti-le in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Stainless Steel
• Adaugati cca 250 de gr. de grasime de rata peste si acoperiti cu ulei de masline
• Puneti si cealalta crenguta de rozmarin si cele 2 crengute de cimbru
• Setati Crock-Pot-ul pe functia de gatit "High" si lasati-l cca 4 ore si jumatate
• Scoateti pulpele de acolo si optional prajiti-le 1 minut intr-o tigaie cu ulei incins, pe partea cu pielea pentru a-i oferi o crusta crocanta.

Pofta buna!