Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta cotlet de porc invelit in bacon, by Adi Hadean team

Reteta cotlet de porc invelit in bacon, by Adi Hadean team
Reteta cotlet de porc invelit in bacon, by Adi Hadean team

Porții

6

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Sare

Pentru cotlet:
• Cotlet fara os (aprox. 1kg) - 1 buc. intreaga
• Bacon felii - 100 gr.
• Sare
• Piper boabe
• Ienibahar
• Busuioc
• Rozmarin
• Usturoi - 1 capatana
• Cartofi - 3 buc.

Pentru sos:
• Ceapa - ½ buc.
• Usturoi - 1 catel
• Ulei - 1 lingura
• Faina - 1 lingura
• Zeama de la carne/stock

Pentru piureul de conopida:
• Conopida - 500 gr. (curatata)
• Lapte - 50 ml
• Unt - 50 gr.
• Smantana - 1 lingura
• Sare, piper - dupa gust
• Cartofii facuti in Crock-Pot (optional)

Mod de preparare

Cotletul de porc:
• Pentru inceput am crestat cotletul de porc, am pus sarea si piperul zdrobit, apoi l-am invelit in feliile de bacon. Am asezat bucata de cotlet invelita in bacon in vasul detasabil si am pus-o pe foc, am rumenit 2 - 3 minute pe fiecare parte
• Am asezat cartofii pe margine, am adaugat restul de condimente si 50 ml apa
• Am pus capacul la slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté si am setat pe functia ''Low'', pentru 7 ore. Dupa acest interval aparatul a intrat in functia de pastrare la cald, care are rolul de a mentine mancarea calda (maxim 4 ore) pana in momentul servirii
• Nu am fost surprinsa sa vad cat lichid se gasea in vas, pentru ca citisem despre asta. Am scos bucata de carne pe un platou, am scos si cartofii, apoi am strecurat zeama lasata.
Sosul:
• Am tocat ½ ceapa marunt si un catel de usturoi, le-am calit intr-o lingura cu ulei, apoi am adaugat o lingura de faina si am stins cu zeama de la carne. Am fiert sosul pana s-a ingrosat, apoi am strecurat.
Piureul de conopida:
• Intr-o cratita punem apa, sare, piper si laptele si in momentul in care clocoteste adaugam buchetele de conopida spalate. Fierbem 15 - 20 minute pana este bine fiarta conopida, apoi o strecuram si o punem in robotul de bucatarie cu restul ingredientelor. Mixam pana obtinem un piure cremos.
• Pentru ca mi-a mai ramas carne dupa ce ne-am ghiftuit bine, am taiat-o in felii si am vidat-o, cu ajutorul aparatului Food Saver si am pus-o la congelator pentru zilele in care nu am timp sa gatesc.
• Prin vidare nu se pierde aroma preparatului in congelator sau frigider, iar noi o sa avem o cina fara prea mult efort. Este o solutie pentru persoanele ocupate care au la dispozitie doar o zi sa gateasca. Se pot face cantitati mai mari, apoi se videaza preparatul in portii si se congeleaza. Aparatul videaza atat alimente umede cat si uscate.

Pofta buna!