Reteta porc slow cooked, cu capsuni pentru Valentine’s day
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Ulei de masline – 40 ml |
• Ceapa rosie – 2 buc |
• Sare, piper – dupa gust |
• Ceafa de porc – 800 g |
• Fulgi de chili – ¼ lingurita |
• Vin rosu demisec – 40 ml |
• Crema de otet balsamic – 50 ml |
• Capsuni – 250 g |
• Amidon – 1 lingura |
Cartofi dulci la cuptor: |
• Cartofi dulci – 2 buc |
• Ulei de masline – 30 ml |
• Fulgi de chili – dupa gust |
• Sare,piper-dupa gust |
Sparanghel + Sos pesto: |
• Sparanghel – 8 tije |
• Sos pesto busuioc |
• Sare, piper dupa gust |
Mod de preparare
Carnea de porc:
- Taie ceafa cuburi;
- Incinge vasul Crock Pot-ului 6L Digital Duraceramic Saute pe o plita;
- Adauga uleiul si celeste ceapa rosie;
- Pune sare, piper, fulgi de chili;
- Adauga carnea si stinge cu vin rosu;
- Lasa sa se reduca si adauga crema de otet balsamic;
- Amesteca si pune capsunile taiate;
- Ia de pe foc si pune vasul in aparat;
- Seteaza timpul de o ora si jumatate si modul de gatire high;
- Cu 25 de min inainte de final, ia 2 polonice din sucul mancarii si dizolva o lingura de amidon in ele;
- Pune apoi amidonul peste mancare, amesteca bine si pune capacul;
- Taie cartofii dulci pe jumatate;
- Stropeste-I cu ulei de masline si adauga fulgi de chili, sare si piper;
- Pune-I la cuptor intr-o tava cu hartie de copt si baga la cuptor la 180 de grade pentru cca 30 min;
- Unge sparanghelul cu pesto si baga-l la cuptor pentru 10 min, la 180 de grade;
Fii primul care lasa un comentariu!