Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă humus cu sfeclă la Multicooker Turbo Express Crockpot by Laura's Sweets

Rețetă humus cu sfeclă la Multicooker Turbo Express Crockpot by Lauras Sweets
Rețetă humus cu sfeclă la Multicooker Turbo Express Crockpot by Lauras Sweets

Porții

3

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 gr.năut uscat
• 4 buc.sfeclă proaspătă
• 70 ml ulei de măsline/ dovleac
• 4 lg tahini (după gust)
• sare
• 1 lămâie

Descriere

Pregătește rapid propria rețet[ de humus ca Laura's Sweets! Perfectă pentru perioada de post sau ca gustare, consistentă și delicioasă! 

Mod de preparare

  • Năutul uscat se pune la hidratat în apă, peste noapte.
  • A doua zi, se strecoară.
  • Aparatul Multicooker Express Turbo se conectează la o sursă de curent.
  • În vasul aparatului, se pune năutul hidratat, 2 l apă și sare. Se pune capacul, blocând în poziția închis. Supapa de abur se închide.
  • Din meniul aparatului, se selectează funcția Beans, Turbo, timp de 30 minute. După încheierea programului, se oprește aparatul. Se deschide supapa de abur, și, cu atenție, se scoate capacul.
  • Năutul se strecoară și se lasă deoparte.
  • Sfeclă se curăță de coajă, se videază într-o pungă specială pentru vidare. Se poate tăia felii.
  • În vasul aparatului, se pun 2 l apă și sfecla vidată. Se pune capacul, dar fără a-l bloca în poziția închisă.
  • Din meniul aparatului, se selectează funcția Sousvide, temperatura de 90 grade C, durata 2 h.
  • După încheierea programului, se scoate sfecla gătită și se desface din punga vidată.
  • Într-un blender de mare putere, se pune năutul, sare, sfecla tăiată felii, 3-4 lg pastă susan (tahini) și uleiul de măsline. Se adaugă sucul de la o lămâie.
  • Se pasează fin toate până se obține o pastă omogenă, cu o culoare frumoasă.
  • Se potrivește gustul în funcție de alegerea fiecăruia.
  • Se servește pe pâine prăjită.