Rețetă humus cu sfeclă la Multicooker Turbo Express Crock-pot by Laura's Sweets
Porții
3
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 gr.năut uscat |
• 4 buc.sfeclă proaspătă |
• 70 ml ulei de măsline/ dovleac |
• 4 lg tahini (după gust) |
• sare |
• 1 lămâie |
Descriere
Pregătește rapid propria rețet[ de humus ca Laura's Sweets! Perfectă pentru perioada de post sau ca gustare, consistentă și delicioasă!
Mod de preparare
- Năutul uscat se pune la hidratat în apă, peste noapte.
- A doua zi, se strecoară.
- Aparatul Multicooker Express Turbo se conectează la o sursă de curent.
- În vasul aparatului, se pune năutul hidratat, 2 l apă și sare. Se pune capacul, blocând în poziția închis. Supapa de abur se închide.
- Din meniul aparatului, se selectează funcția Beans, Turbo, timp de 30 minute. După încheierea programului, se oprește aparatul. Se deschide supapa de abur, și, cu atenție, se scoate capacul.
- Năutul se strecoară și se lasă deoparte.
- Sfeclă se curăță de coajă, se videază într-o pungă specială pentru vidare. Se poate tăia felii.
- În vasul aparatului, se pun 2 l apă și sfecla vidată. Se pune capacul, dar fără a-l bloca în poziția închisă.
- Din meniul aparatului, se selectează funcția Sousvide, temperatura de 90 grade C, durata 2 h.
- După încheierea programului, se scoate sfecla gătită și se desface din punga vidată.
- Într-un blender de mare putere, se pune năutul, sare, sfecla tăiată felii, 3-4 lg pastă susan (tahini) și uleiul de măsline. Se adaugă sucul de la o lămâie.
- Se pasează fin toate până se obține o pastă omogenă, cu o culoare frumoasă.
- Se potrivește gustul în funcție de alegerea fiecăruia.
- Se servește pe pâine prăjită.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei