Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Dovlecei umpluți de post by Ana Ciornei

Dovlecei umpluți de post by Ana Ciornei
Dovlecei umpluți de post by Ana Ciornei Dovlecei umpluți de post by Ana Ciornei

Porții

5

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 5-6 dovlecei mari
• 1 ceapă galbenă
• 100g ciuperci
• 1 ardei gras
• 2 morcovi
• 2-3 roșii
• cimbru, pătrunjel proaspăt
• sare, piper
• 1lg pastă tomate
• 300ml suc roșii/passata
• 150g orez cu bob rotund
• 200ml apă
• ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pasul 1: Curățăm dovleceii de coajă, îi tăiem pe din două și le scoatem miezul cu o linguriță.

Pasul 2: Tăiem legumele - ceapă, morcovi, ardei gras, ciuperci, miez dovlecei, cimbru, pătrunjel.

Pasul 3: Selectăm funcția sote și punem toate legumele la călit în 2-3 linguri de ulei, împreuna cu pasta de tomate. Adăugăm sare și piper după gust.

Pasul 4: Adaugăm orezul bine spălat și amestecăm până se îmbină toate aromele. Adaugăm apoi o cană de apă și amestecăm până se absoarbe.

Pasul 5: După ce s-a umflat orezul, e gata compoziția. Umplem dovleceii curățați până sus și le punem un capac dintr-o felie de roșie. 

Pasul 6: Punem dovleceii în Crock-pot cu sos de tomate, apă și sare, iar în doar 25 minute la program turbo, dovleceii nostri umpluți sunt gata.