Dovlecei umpluți de post by Ana Ciornei
Porții
5
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • 5-6 dovlecei mari |
| • 1 ceapă galbenă |
| • 100g ciuperci |
| • 1 ardei gras |
| • 2 morcovi |
| • 2-3 roșii |
| • cimbru, pătrunjel proaspăt |
| • sare, piper |
| • 1lg pastă tomate |
| • 300ml suc roșii/passata |
| • 150g orez cu bob rotund |
| • 200ml apă |
| • ulei pentru prăjit |
Mod de preparare
Pasul 1: Curățăm dovleceii de coajă, îi tăiem pe din două și le scoatem miezul cu o linguriță.
Pasul 2: Tăiem legumele - ceapă, morcovi, ardei gras, ciuperci, miez dovlecei, cimbru, pătrunjel.
Pasul 3: Selectăm funcția sote și punem toate legumele la călit în 2-3 linguri de ulei, împreuna cu pasta de tomate. Adăugăm sare și piper după gust.
Pasul 4: Adaugăm orezul bine spălat și amestecăm până se îmbină toate aromele. Adaugăm apoi o cană de apă și amestecăm până se absoarbe.
Pasul 5: După ce s-a umflat orezul, e gata compoziția. Umplem dovleceii curățați până sus și le punem un capac dintr-o felie de roșie.
Pasul 6: Punem dovleceii în Crock-pot cu sos de tomate, apă și sare, iar în doar 25 minute la program turbo, dovleceii nostri umpluți sunt gata.
Pasul 2: Tăiem legumele - ceapă, morcovi, ardei gras, ciuperci, miez dovlecei, cimbru, pătrunjel.
Pasul 3: Selectăm funcția sote și punem toate legumele la călit în 2-3 linguri de ulei, împreuna cu pasta de tomate. Adăugăm sare și piper după gust.
Pasul 4: Adaugăm orezul bine spălat și amestecăm până se îmbină toate aromele. Adaugăm apoi o cană de apă și amestecăm până se absoarbe.
Pasul 5: După ce s-a umflat orezul, e gata compoziția. Umplem dovleceii curățați până sus și le punem un capac dintr-o felie de roșie.
Pasul 6: Punem dovleceii în Crock-pot cu sos de tomate, apă și sare, iar în doar 25 minute la program turbo, dovleceii nostri umpluți sunt gata.
Preparat cu
-1.000lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.499,99lei
499,99lei
