Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Cartofi dulci cu zahăr ars by Teodora Andrieș

Cartofi dulci cu zahăr ars by Teodora Andrieș
Cartofi dulci cu zahăr ars by Teodora Andrieș Cartofi dulci cu zahăr ars by Teodora Andrieș

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg cartofi (tăiați în bucăți mari)
• 200 g zahăr
• 150 g zahăr ars (echilibrat cu 200 ml apă)
• 1 ceapă mare prăjită în 80 g ulei
• 2 linguri rase de făină
• sare, după gust
• apă cât să acopere cartofii

Descriere

Cartofii dulci cu zahar ars sunt o mâncare de post, simplă și bună, cu gust dulce-sărat, făcută din ingrediente pe care le ai oricând în casă.

Mod de preparare

Pasul 1. Prăjește ceapa în ulei, la foc mic.

Pasul 2. Separat, caramelizează zahărul până începe să facă spumă și să se ridice, apoi stinge cu apă.

Pasul 3. Într-o oală pune cartofii, ceapa prăjită, zahărul rămas, făina și sarea.

Pasul 4. Toarnă siropul de zahăr ars și apă cât să acopere.

Pasul 5. Pune capacul și dă la cuptor - 2 ore la 200°C.