Cartofi dulci cu zahăr ars by Teodora Andrieș


Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg cartofi (tăiați în bucăți mari) |
• 200 g zahăr |
• 150 g zahăr ars (echilibrat cu 200 ml apă) |
• 1 ceapă mare prăjită în 80 g ulei |
• 2 linguri rase de făină |
• sare, după gust |
• apă cât să acopere cartofii |
Descriere
Cartofii dulci cu zahar ars sunt o mâncare de post, simplă și bună, cu gust dulce-sărat, făcută din ingrediente pe care le ai oricând în casă.
Mod de preparare
Pasul 1. Prăjește ceapa în ulei, la foc mic.
Pasul 2. Separat, caramelizează zahărul până începe să facă spumă și să se ridice, apoi stinge cu apă.
Pasul 3. Într-o oală pune cartofii, ceapa prăjită, zahărul rămas, făina și sarea.
Pasul 4. Toarnă siropul de zahăr ars și apă cât să acopere.
Pasul 5. Pune capacul și dă la cuptor - 2 ore la 200°C.
Pasul 2. Separat, caramelizează zahărul până începe să facă spumă și să se ridice, apoi stinge cu apă.
Pasul 3. Într-o oală pune cartofii, ceapa prăjită, zahărul rămas, făina și sarea.
Pasul 4. Toarnă siropul de zahăr ars și apă cât să acopere.
Pasul 5. Pune capacul și dă la cuptor - 2 ore la 200°C.