Rețetă pui fraged cu legume la cuptor în vasul de fontă emailată by Andra Udrea

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2-3 morcovi |
• 1 dovlecel |
• o ceapă |
• un cățel de usturoi (opțional) |
• 4-5 cartofi mari |
• 1 ardei roșu |
• 1 pui întreg |
• un pahar mic cu apă |
• un cub de unt |
• sare |
• piper |
• salvie |
• 2-3 felii de lămâi |
• rozmarin |
• cimbru |
• ulei de măsline |
Descriere
Pregătește un pui fraged la cuptor cu legume în vas de fontă emailată și savurează o cină în familie delicioasă, cu carne fragedă și aromată.
Mod de preparare
Pasul 1. Taie legumele grosier, pune-le în oala de fontă cu capacitate de 6,6 L și adaugă sare și ulei de măsline.
Pasul 2. Asezonează și puiul cu sare, unt în interior și sub piele, după care adaugă în interior cimbru proaspăt, salvie și lămâie. Crestează puiul, unge-l cu unt, după care pune-l pe patul de legume.
Pasul 3. Condimentează separat și cartofii, pune-i în oală și adaugă crenguțe de rozmarin.
Pasul 4. Acoperă puiul cu o foaie de copt și coace la cuptor la 190 grade pentru 45’, cu capac. Apoi, înlătură capacul și mai lasă puiul aproximativ 40-50’ sau până se rumenește bine.
Pasul 2. Asezonează și puiul cu sare, unt în interior și sub piele, după care adaugă în interior cimbru proaspăt, salvie și lămâie. Crestează puiul, unge-l cu unt, după care pune-l pe patul de legume.
Pasul 3. Condimentează separat și cartofii, pune-i în oală și adaugă crenguțe de rozmarin.
Pasul 4. Acoperă puiul cu o foaie de copt și coace la cuptor la 190 grade pentru 45’, cu capac. Apoi, înlătură capacul și mai lasă puiul aproximativ 40-50’ sau până se rumenește bine.