Rețetă sarmale cu carne de porc în foi de varză și afumătură în vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot by Chef Roxana Blenche
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
1h
Temperatură
keep warm
Calorii
-
Ingrediente
• 2kg carne tocată porc |
• 2 verze murate |
• 5g sare |
• 5g piper |
• 50g pastă de ardei |
• 80g orez |
• 10g legume uscate |
• 1 leg mărar |
• 500 g ruladă de porc afumată |
• 300g coastă de porc |
• 600g șuncă țărănească |
Descriere
Vrei să pregăteși sărmăluțe tradiționale în foi de varză ca la Maramureș? Chef Roxana Blenche îți arată rețeta pas cu pas de sarmăluțe cu carne de porc și afumătură de porc, pregătită în vasul din fontă emailată Crock-Pot.
Mod de preparare
- Tăiem ceapa în cubulețe
- Punem uleiul de floarea soarelui și ceapa la călit
- Adăugăm boia dulce, legumele uscate și bulionul de ardei
- Amestecăm bine și adăugăm sarea și piperul
- Lăsăm să se răcească și amestecăm cu carnea de porc tocată
- Peste carnea tocată adăugăm orez și ceapa călită
- Recomandarea lui Chef Blenche pentru această rețetă e să folosești mult piper!
- Ne apucăm de rulat sarmalele
- Lăsăm capătul verzei, îl tăiem și îl așezîm pe fundul vasului
- Punem peste legătura de mărar
- Între straturi punem costița de afumătură
- Apoi punem încă un strat de sarmale și peste șunca tărănească
- Mai adăgăm un strat de sarmale
- Și la final tăiem rulada de porc în felii și o punem peste sarmale
- Adăugăm apă peste și punem la cuptor timp de 1 oră, la 170 de grade
Preparat cu
-100lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 6.6L, oval, gri Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Oval
Capacitate 6.6 L
• in stoc
PRP: 599,99lei
499,99lei