Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pâine de casă cu drojdie prospătă în vasul de fontă emailată

Rețetă pâine de casă cu drojdie prospătă în vasul de fontă emailată
Rețetă pâine de casă cu drojdie prospătă în vasul de fontă emailată Rețetă pâine de casă cu drojdie prospătă în vasul de fontă emailată Rețetă pâine de casă cu drojdie prospătă în vasul de fontă emailată Rețetă pâine de casă cu drojdie prospătă în vasul de fontă emailată

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 700g făină
• 500ml apă
• 15g drojdie proaspătă
• 1 lingură rasă zahăr
• 1 lingură sare

Descriere

Cu această rețetă de pâine de casă cu drojdie proaspătă, ai pe masă rapid o pâine pufoasă și delicioasă.

Mod de preparare

Pasul 1. Amestecă zahărul și o lingură cu vârf de făină în apa călduță, apoi se lasă 15 minute deoparte. Apa nu trebuie să fie fierbinte, doar călduță.

Pasul 2. După ce au trecut cele 15 minute, toarnă amestecul de apă, zahăr și drojdie peste făina în care ai amestecat sarea, frământă pentru 5-10 min (se poate folosi robotul de bucătărie) și lasă la dospit pentru o oră. Când s-a scurs timpul, frământă din nou pentru 5-10 minute și mai lasă o oră la dospit. Când aluatul e complet dospit, încinge cuptorul la 250 grade și pune o tavă cu apă pe raftul de sus.

Pasul 3. Între timp, frământă puțin aluatul pentru a-i da o formă ovală, crestează cu un cuțit și așază în oala de fontă, fără capac. Când apa din cuptor a început să fiarbă, se pune și pâinea în cuptor.

Pasul 4
. După 20-25 minute, scoate tava cu apă și coboară temperatura la 220 grade. Mai coace pentru aproximativ 40-50 de minute sau până când pâinea este rumenă (timpul poate să varieze în funcție de cuptor).