Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta rulada de porc cu prune

Reteta rulada de porc cu prune
Reteta rulada de porc cu prune

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

7h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Ceafa de porc – 1.2 kg
• Carne tocata de pui – 350 gr.
• Sunca de curcan feliat – 100 gr.
• Prune deshidratate fara samburi – 10 - 12 buc.
• Boia de ardei dulce – 1 lingura
• Mix ghimbir si usturoi – 1 lingura
• Bacon calitativ feliat – 12 - 14 felii
• Ceapa granulata – 1 lingurita
• Cimbru – 1/2 lingurita
• Sare si piper negru – dupa gust

Mod de preparare

• desfaceti ceafa de porc pe lungime, crestati-o pe alocuri, eliminati grasimea in exces si aplicati o folie de plastic pe aceasta
• bateti-o cu un ciocan de carne pentru a o intinde cat mai bine
• intr-un castron amestecati boia, ghimbir si usturoi, sare si piper
• asezonati bine ceafa de porc atat la interior, cat si la exterior
• amestecati carnea tocata de pui cu sare, ceapa granulata si cimbrul 
• faceti un pat de felii de bacon pe un tocator, petrecute, una peste alta, peste care asezati ceafa de porc
• in mijlocul acesteia puneti carnea tocata
• peste carnea tocata aplicati sunca de curcan si peste acestea prunele deshidratate, intregi
• rulati carnea strans, avand grija ca baconul sa fie frumos petrecut la exterior
• legati rulada cu sfoara de gatit (papiota culinara), usor, fara sa strangeti prea tare pentru a nu rupe baconul
• inveliti rulada in folie de copt si apoi in folie de aluminiu
• introduceti-o in slow cooker Crock-Pot 5.7L Hinged Lid, setati pe modul de gatire ''Low'' pentru cca 7 ore
• odata gatita, puteti servi rulada cu piure de cartofi sau cartofi copti, aromati.

Pofta buna!