Reteta pulpa de vitel cu piure de dovleac by La PrajiturEla

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 bucata pulpa de vitel (in jur de 1.5kg) |
• 2 felii de dovleac pentru copt |
• 1 ceapa mare |
• 5-6 catei de usturoi |
• 1 lingura boabe de piper |
• 1 lingurita sare grunjoasa |
• 1 lingurita ghimbir pudra |
• 1 crenguta cimbrisor proaspat |
• 1 betisor de scortisoara |
• 1 lamaie |
• 200 ml supa vegetala sau de carne |
• Pentru servire |
• Microierburi |
• Ulei de dovleac |
• Salata |
• Cateva seminte de dovleac |
Mod de preparare
- Punem in slow cooker-ul 5.7L Hinged Lid feliile de dovleac, apoi adaugam bucata de carne
- Adaugam ceapa taiata in doua, cateii de usturoi intregi si coaja lamaii curatata cu un peeler
- Adaugam mirodeniile si cimbrisorul si turam supa
- Punem capacul si setam la maxim/4 h sau minim/6 h in functie de ora la care dorim ca preparatul sa fie gata
- Dupa cele 4 sau 6 ore scurse, scoatem carnea si o punem deoparte
- Curatam pulpa dovleacului de pe coaja si o adaugam int-un blender
- Scoatem miezul usturoiului printr-o simpla presare si il adaugam peste pulpa de dovleac
- Potrivim de sare si mixam pana obtinem un piure la textura dorita
- Rupem/taiem o bucata de carne pe care o punem pe cateva bucatale de salata
- Langa adaugam piureul de dovleac si cateva seminte de dovleac usor trase la tigaie
- Stropim totul cu ulei de dovleac si zeama de lamaie
Fii primul care lasa un comentariu!