Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tocană de legume la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun

Rețetă tocană de legume la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun
Rețetă tocană de legume la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun Rețetă tocană de legume la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun Rețetă tocană de legume la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun Rețetă tocană de legume la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun Rețetă tocană de legume la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg ceapă
• 500 gr.morcov
• 1 kg ardei căpia (curățat)
• 1 kg gogoșar sau ardei gras (curățat)
• 500 g roșii
• 10 linguri orez
• sare
• piper boabe
• foi de dafin
• puțin busuioc - opțional
• miere - 2 linguri sau 2-3 linguri zahăr
• 2-3 linguri de bulion
• 300 ml ulei

Descriere

Uite cum prepari o tocană sănătoasă și foarte ușor de pregătit, ideală pentru perioadele de post și nu numai, din legume crude și orez. Cu ajutorul Multicookerului Crockpot Express Turbo vei obține maximum de nutrienți și arome din ingrediente, iar rezultatul va fi delicios!

Mod de preparare

  • Am tocat ceapă (am lăsat-o peste noapte în apă rece, iar la curățare n-am risipit nicio lacrimă; e un pont tare bun).
  • Am curățat morcovul, ardeiul, gogosarul și le-am tocat la robot, apoi le-am pus pe fiecare în vase diferite.
  • Am conectat aparatul MULTICOOKER TURBO EXPRESS CU GĂTIRE SUB PRESIUNE CROCKPOT, la sursă de curent.
  • Am ales din meniul aparatului programul Brown/Saute, 30 minute, am apăsat START și am turnat uleiul. Am lăsat să treacă 5 minute, până când aparatul a dus uleiul la temperatura potrivită și a pornit temporizatorul, apoi am pus ceapa, morcovul și 30 ml apă.
  • Am călit pentru 5 minute apoi am adăugat în vas ardeiul și gogoșarul. Amestecând când și când am lăsat că programul să-și termine timpul setat. La final a emis un semnal sonor.
  • În acest moment am adăugat în vas roșiile, pe care mai întâi le-am opărit, curățat de coajă și le-am trecut prin blender, o lingură de sare mare, dafinul, piperul, busuiocul și zahărul.
  • Am montat capacul aparatului, ducându-l în poziția de blocare, am setat supapa pentru abur în poziția de eliberare, și am setat programul Slow Cook, timp 4:30.
  • Am apăsat Start.
  • Nu am ridicat capacul de pe vas decât o singură dată, la mijlocul programului, când am amestecat și omogenizat ușor tocana, apoi l-am montat la loc.
  • Înainte cu 40 de minute de a se finaliza programul, am adăugat orezul foarte bine spălat și scurs, bulionul și am potrivit gustul de sare și zahăr. Uneori îmi place să pregătesc această conservă mai dulceagă. Am omogenizat și am montat capacul.
  • La finalul programului aparatul a emis un semnal sonor.
  • Am ridicat capacul și cu ajutorul unui polonic am pus tocana în borcanele sterlizate.
  • Am spălat vasul aparatului, am turnat 300 ml apă și am trecut la sterilizarea finală a preparatului
  • La final am deschis capacul, am scos borcanele fierbinți cu ajutorul unei mănuși de bucătărie și le-am lăsat să se răcească lent, la temperatura camerei.