Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pulpă de vită gătită sous vide la Multicookerul Crock-pot Express Turbo by Rețete Papa Bun

Rețetă pulpă de vită gătită sous vide la Multicookerul Crock-pot Express Turbo by Rețete Papa Bun
Rețetă pulpă de vită gătită sous vide la Multicookerul Crock-pot Express Turbo by Rețete Papa Bun Rețetă pulpă de vită gătită sous vide la Multicookerul Crock-pot Express Turbo by Rețete Papa Bun Rețetă pulpă de vită gătită sous vide la Multicookerul Crock-pot Express Turbo by Rețete Papa Bun Rețetă pulpă de vită gătită sous vide la Multicookerul Crock-pot Express Turbo by Rețete Papa Bun Rețetă pulpă de vită gătită sous vide la Multicookerul Crock-pot Express Turbo by Rețete Papa Bun Rețetă pulpă de vită gătită sous vide la Multicookerul Crock-pot Express Turbo by Rețete Papa Bun Rețetă pulpă de vită gătită sous vide la Multicookerul Crock-pot Express Turbo by Rețete Papa Bun Rețetă pulpă de vită gătită sous vide la Multicookerul Crock-pot Express Turbo by Rețete Papa Bun

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• sare
• 50 g unt
• sare
• 650-700 g pulpă de vită
• cimbru
• 2 linguri ulei
• 2 căței de usturoi
• piper

Pentru garnitură:
• 300 g legume mexicane congelate
• 50 g unt
• o lingură ulei
• 100-150 ml apă sau supă (de pui sau de legume)

Pentru sosul de hrean:
• hrean proaspăt ras - după gust
• 150 ml smântână fermentată
• sare

Descriere

Sous Vide este o tehnică de preparare a alimentelor în vid, la temperaturi joase, din ce în ce mai populară datorită posibilităților culinare variate pe care le oferă, dar și datorită contribuțiilor aduse în crearea unei alimentații sănătoase. Rețete Papa Bun îți arată cum prepari o pulpă de vită aromată, fragedă și foarte ușor de pregătit!

Mod de preparare

  • Am pregătit bucata de pulpă de vită curățând-o cât de bine am putut de toate pielițele, lăsând-o curată. Bucată mea avea cam 3,5 cm grosime.
  • Am pregătit aparatul de vidat Food Saver. Am tamponat bine bucata de carne cu un șervet uscat și am introdus-o în pungă, iar peste ea am pus cimbru uscat.
  • Am introdus capătul pungii în aparat și am vidat conținutul.
  • Am pregătit aparatul MULTICOOKER TURBO EXPRESS CU GĂTIRE SUB PRESIUNE CROCKPOT.
  • Am turnat în el apă caldă și am pus apoi capacul, fără să-l blochez, lăsând supapa pentru abur deblocată.
  • Am selectat din meniu funcția Sous Vide, temperatura 60 grade, timp 2:30.
  • În acest moment aparatul începe să încălzească apa. Va trebui să așteptați până când pe ecranul aparatului va apărea ora setată de voi, iar aparatul va emite un semnal sonor.
  • În acest moment introduceți punga cu pulpa de vită în vas și puneți din nou capacul, fără a-l bloca.
  • Ocupați-vă de garnitură și de sos.
  • Într-o cratiță încingeți uleiul și puneți legumele congelate. Amestecați ușor pentru 5 minute, apoi turnați supa și puneți capac peste vas. Lăsăți la foc mic să fiarbă ușor legumele, pentru aprox 15 minute. Gustați să vedeți dacă legumele sunt gata. În acest moment luați capacul de pe cratiță, puneți untul și potriviți gustul de sare. Amestecați de câteva ori și lăsați până când sosul scade aproape de tot.
  • Sosul de hrean la rece este simplu. Amesteci într-un bol smântână fermentată cu hrean proaspăt ras și sare după gust.
  • Omogenizezi.
  • Când pulpa de vită e gata o scoți, desfaci pungă și tamponezi bine carnea. Desprinzi crengutele de cimbru.
  • Încingi într-o cratiță înaltă untul împreună cu uleiul, pui și cățeii de usturoi, întregi.
  • Rumenești pulpa de vită pe toate părțile, cât de mult vrei.
  • O transferi pe un platou, o feliezi, o condimentezi cu sare și piper proaspăt râșnite și-o servești cu garnitură de legume și sosul de hrean