Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Cum sterilizezi borcane pentru conserve la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun

Cum sterilizezi borcane pentru conserve la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun
Cum sterilizezi borcane pentru conserve la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun Cum sterilizezi borcane pentru conserve la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun Cum sterilizezi borcane pentru conserve la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun Cum sterilizezi borcane pentru conserve la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun Cum sterilizezi borcane pentru conserve la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun Cum sterilizezi borcane pentru conserve la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun Cum sterilizezi borcane pentru conserve la Multicookerul Crockpot Express Turbo by Rețete Papa Bun

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Descriere

Iată cea mai ușoară metodă de a steriliza borcanele pentru conserve alături de Multicookerul Crockpot Express Turbo. Doar introduci totul în vas, apeși un buton și gata! 

Mod de preparare

  • În primul rând căutăm ca borcanele, noi sau refolosite să nu fie fisurate sau ciobite, așa că le verificăm temeinic. În cazul borcanelor cu etichete, acestea trebuie îndepărtate prin înmuiere în prealabil, apoi prin răzuire cu lama unui cuțit sau un burete de sârmă.
  • Alegem capace care se înfiletează perfect. Verificăm să nu aibă puncte de rugină.
  • Atât capacele cât și borcanele trebie spălate foarte bine. Fie le introducem în mașină de vase, fie le spălăm temeinic cu apă fierbinte și detergent. Le clătim foarte bine.
  • Borcanele și capacele curate le lăsăm la scurs.
  • Pregătim aparatul Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune, conectându-l la o sursă de curent.
  • În vasul aparatului turnăm 250 -300 ml apă, apoi așezăm grătarul suport.
  • Așezăm peste grătar borcanele curate. Nu uităm de capace! Degeaba sterilizam borcanele dacă nu facem asta și cu capacele! Eu am așezat borcanele cu gură în jos, dar este ok și invers, nu are importanță.
  • Montăm capacul aparatului, rotindu-l ușor în poziția de blocare. Blocăm supapa de abur cu ajutorul butonului de pe capac.
  • Din meniul aparatului alegem funcția Sterilize, apoi apăsăm butonul Start.
  • Din acest moment aparatul va avea o perioada de așteptare până când ajunge la temperatură interioară optimă, apoi programul va începe.
  • La final, aparatul va emite un semnal sonor care anunță că procedeul este gata.
  • Cu ajutorul aceluiași buton de pe capac eliberăm supapa de abur și așteptăm câteva minute.
  • Rotim ușor capacul și, cu ajutorul unei mănuși de bucătărie scoatem borcanele, le mutăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească lent.
  • Borcanele astfel sterlizate NU SE MAI ȘTERG cu lavete sau carpe de bucătărie. Chiar dacă mai prezintă stropi, aceștia fie se usucă treptat datorită fierbintelii borcanelor, fie vor fi scuturate ușor. Trebuie umplute în aceeași zi în care ați realizat procedeul de sterlizare.
  • Aceiași pași și același program trebuie utilizat și după ce le umpleți.
  • În borcanele reci turnați preparatele pregătite pentru conservare. Gemurile, bulionul, zacusca, se pun fierbinți. Înfiletați bine.
  • Turnați apă în vasul aparatului, introduceți grătarul, așezați pe grătar borcanele pline.
  • Montați capacul, blocați supapa și alegeți programul Sterilize, apoi apăsați Start.
  • La final eliberați supapa, scoateți borcanele și le lăsăți să se răcească lent.