Rețetă risotto cu ciuperci și dovleac glazurat cu miere la Multicooker Turbo Express Crock-pot
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
45m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
|
Risotto: |
| • 50g ciuperci uscate porcini |
| • 500ml apă clocotită |
| • 700g ciuperci proaspete tăiate grosier |
| • 2 linguri ulei vegetal |
| • 50 g unt |
| • 1 ceapă medie, tăiată cubulețe |
| • 3 căței de usturoi, tocați |
| • 350 g orez Arborio |
| • 150 ml vin alb sec |
| • 1 linguriță pastă miso |
| • 500 ml stock de legume |
| • 75 g de Parmezan ras |
| • Coaja de la o lămâie |
| • 1 linguriță de pătrunjel fierbinte |
|
Dovleac glazurat cu miere: |
| • 600 g dovleac decojit |
| • 1 lingură ulei vegetal |
| • ½ linguriță semințe de coriandru |
| • ½ linguriță semințe de chimen |
| • 1 linguriță semințe de muștar |
| • 1 praf de fulgi de ardei iute |
| • ½ linguriță de miere |
Descriere
Idei de rețete pentru o cină romantică sau masă festivă? Ce-ai zice de un risotto cu ciuperci, servit cu dovleac glazurat, la cuptor?
Mod de preparare
Garnitura
- Mai întâi începeți cu dovleacul.
- Preîncălziți cuptorul la 200°C
- Tăiați doveacul în felii sau bucăți, puneți-l într-un castron și stropiți peste cu ulei.
- Puneți semințele de coriandru și chimen pe o farfurie mică.
- Folosind dosul unei linguri de desert, zdrobiți ușor pentru a elibera aromele.
- Adăugați peste dovleac, împreună cu semințele de muștar și fulgii de ardei iute, cu un strop de sare și piper.
- Se amestecă bine, apoi se pune într-o tavă de cuptor potrivită ca dimensiuni.
- Se lasă la copt în cuptorul pre-încins timp de aproximativ 20-25 de minute până când se rumenește ușor pe margini.
- Se stropește peste cu miere și se dă înapoi la cuptor pentru încă 5 minute.
- Pregătește risottoul în timp ce dovleacul se coace.
- Adăugați apa clocotită într-un vas potrivit și lăsați ciupercile uscate în apă.
- Se amestecă și se lasă să stea până la 30 de minute.
- Odată rehidratate, stoarceți excesul de apă din ciuperci, păstrați lichidul și tocați ciupercile.
- Selectați funcția Brown/Saute a multicookerului Turbo Express și lăsați să se încingă vasul din interior. Adăugați uleiul și untul.
- Adăugați ciupercile proaspete și sotați timp de până la 10 minute.
- Adăugați ceapa, usturoiul și ciupercile porcini tocate și gătiți încă 2-3 minute până se înmoaie.
- Spălțai orezul și adăugați, gătiți timp de încă un minut
- Adăugați vinul și pasta miso și opriți când începe să facă bule.
- Turnați bulionul și zeama de la ciupercile porcini, amestecați și puneți capacul multicookerului. și
- Se selectează funcția Orez timp de 8 minute.
- Asigurați-vă că butonul de eliberare a aburului este în poziția Închis.
- Odată ce timpul de gătit s-a încheiat, lăsați multicookerul să elibereze natural presiunea.
- Ridicați capacul cu atenție, adăugați parmezanul ras, coaja de lămâie și un pumn de pătrunjel și condimentați după gust.
- Serviți cu dovealcul copt.
Preparat cu
-1.000lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.499,99lei
499,99lei
