Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă risotto cu ciuperci și dovleac glazurat cu miere la Multicooker Turbo Express Crockpot

Rețetă risotto cu ciuperci și dovleac glazurat cu miere la Multicooker Turbo Express Crockpot
Rețetă risotto cu ciuperci și dovleac glazurat cu miere la Multicooker Turbo Express Crockpot Rețetă risotto cu ciuperci și dovleac glazurat cu miere la Multicooker Turbo Express Crockpot Rețetă risotto cu ciuperci și dovleac glazurat cu miere la Multicooker Turbo Express Crockpot

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

45m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Risotto:
• 50g ciuperci uscate porcini
• 500ml apă clocotită
• 700g ciuperci proaspete tăiate grosier
• 2 linguri ulei vegetal
• 50 g unt
• 1 ceapă medie, tăiată cubulețe
• 3 căței de usturoi, tocați
• 350 g orez Arborio
• 150 ml vin alb sec
• 1 linguriță pastă miso
• 500 ml stock de legume
• 75 g de Parmezan ras
• Coaja de la o lămâie
• 1 linguriță de pătrunjel fierbinte

Dovleac glazurat cu miere:
• 600 g dovleac decojit
• 1 lingură ulei vegetal
• ½ linguriță semințe de coriandru
• ½ linguriță semințe de chimen
• 1 linguriță semințe de muștar
• 1 praf de fulgi de ardei iute
• ½ linguriță de miere

Descriere

Idei de rețete pentru o cină romantică sau masă festivă? Ce-ai zice de un risotto cu ciuperci, servit  cu dovleac glazurat, la cuptor?

Mod de preparare

Garnitura
  • Mai întâi începeți cu dovleacul. 
  • Preîncălziți cuptorul la 200°C 
  • Tăiați doveacul în felii sau bucăți, puneți-l într-un castron și stropiți peste cu ulei. 
  • Puneți semințele de coriandru și chimen pe o farfurie mică. 
  • Folosind dosul unei linguri de desert, zdrobiți ușor pentru a elibera aromele. 
  • Adăugați peste dovleac, împreună cu semințele de muștar și fulgii de ardei iute, cu un strop de sare și piper. 
  • Se amestecă bine, apoi se pune într-o tavă de cuptor potrivită ca dimensiuni.
  • Se lasă la copt în cuptorul pre-încins timp de aproximativ 20-25 de minute până când se rumenește ușor pe margini. 
  • Se stropește peste cu miere și se dă înapoi la cuptor pentru încă 5 minute.
Risotto
  • Pregătește risottoul în timp ce dovleacul se coace.
  • Adăugați apa clocotită într-un vas potrivit și lăsați ciupercile uscate în apă.
  • Se amestecă și se lasă să stea până la 30 de minute.
  • Odată rehidratate, stoarceți excesul de apă din ciuperci, păstrați lichidul și tocați ciupercile.
  • Selectați funcția Brown/Saute a multicookerului Turbo Express și lăsați să se încingă vasul din interior. Adăugați uleiul și untul.
  • Adăugați ciupercile proaspete și sotați timp de până la 10 minute. 
  • Adăugați ceapa, usturoiul și ciupercile porcini tocate și gătiți încă 2-3 minute până se înmoaie.
  • Spălțai orezul și adăugați, gătiți timp de încă un minut 
  • Adăugați vinul și pasta miso și opriți când începe să facă bule. 
  • Turnați bulionul și zeama de la ciupercile porcini, amestecați și puneți capacul multicookerului. și 
  • Se selectează funcția Orez timp de 8 minute.
  • Asigurați-vă că butonul de eliberare a aburului este în poziția Închis. 
  • Odată ce timpul de gătit s-a încheiat, lăsați multicookerul să elibereze natural presiunea.
  • Ridicați capacul cu atenție, adăugați parmezanul ras, coaja de lămâie și un pumn de pătrunjel și condimentați după gust. 
  • Serviți cu dovealcul copt. 
 Acest fel de mâncare este, de asemenea, delicios dacă este servit cu o salată de rucola, cu semințe de pin rumenite și parmezan ras. Poftă mare!