Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă risotto cu ciuperci și dovleac glazurat cu miere la Multicooker Turbo Express Crock-pot

Rețetă risotto cu ciuperci și dovleac glazurat cu miere la Multicooker Turbo Express Crock-pot
Rețetă risotto cu ciuperci și dovleac glazurat cu miere la Multicooker Turbo Express Crock-pot Rețetă risotto cu ciuperci și dovleac glazurat cu miere la Multicooker Turbo Express Crock-pot Rețetă risotto cu ciuperci și dovleac glazurat cu miere la Multicooker Turbo Express Crock-pot

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

45m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Risotto:
• 50g ciuperci uscate porcini
• 500ml apă clocotită
• 700g ciuperci proaspete tăiate grosier
• 2 linguri ulei vegetal
• 50 g unt
• 1 ceapă medie, tăiată cubulețe
• 3 căței de usturoi, tocați
• 350 g orez Arborio
• 150 ml vin alb sec
• 1 linguriță pastă miso
• 500 ml stock de legume
• 75 g de Parmezan ras
• Coaja de la o lămâie
• 1 linguriță de pătrunjel fierbinte

Dovleac glazurat cu miere:
• 600 g dovleac decojit
• 1 lingură ulei vegetal
• ½ linguriță semințe de coriandru
• ½ linguriță semințe de chimen
• 1 linguriță semințe de muștar
• 1 praf de fulgi de ardei iute
• ½ linguriță de miere

Descriere

Idei de rețete pentru o cină romantică sau masă festivă? Ce-ai zice de un risotto cu ciuperci, servit  cu dovleac glazurat, la cuptor?

Mod de preparare

Garnitura
  • Mai întâi începeți cu dovleacul. 
  • Preîncălziți cuptorul la 200°C 
  • Tăiați doveacul în felii sau bucăți, puneți-l într-un castron și stropiți peste cu ulei. 
  • Puneți semințele de coriandru și chimen pe o farfurie mică. 
  • Folosind dosul unei linguri de desert, zdrobiți ușor pentru a elibera aromele. 
  • Adăugați peste dovleac, împreună cu semințele de muștar și fulgii de ardei iute, cu un strop de sare și piper. 
  • Se amestecă bine, apoi se pune într-o tavă de cuptor potrivită ca dimensiuni.
  • Se lasă la copt în cuptorul pre-încins timp de aproximativ 20-25 de minute până când se rumenește ușor pe margini. 
  • Se stropește peste cu miere și se dă înapoi la cuptor pentru încă 5 minute.
Risotto
  • Pregătește risottoul în timp ce dovleacul se coace.
  • Adăugați apa clocotită într-un vas potrivit și lăsați ciupercile uscate în apă.
  • Se amestecă și se lasă să stea până la 30 de minute.
  • Odată rehidratate, stoarceți excesul de apă din ciuperci, păstrați lichidul și tocați ciupercile.
  • Selectați funcția Brown/Saute a multicookerului Turbo Express și lăsați să se încingă vasul din interior. Adăugați uleiul și untul.
  • Adăugați ciupercile proaspete și sotați timp de până la 10 minute. 
  • Adăugați ceapa, usturoiul și ciupercile porcini tocate și gătiți încă 2-3 minute până se înmoaie.
  • Spălțai orezul și adăugați, gătiți timp de încă un minut 
  • Adăugați vinul și pasta miso și opriți când începe să facă bule. 
  • Turnați bulionul și zeama de la ciupercile porcini, amestecați și puneți capacul multicookerului. și 
  • Se selectează funcția Orez timp de 8 minute.
  • Asigurați-vă că butonul de eliberare a aburului este în poziția Închis. 
  • Odată ce timpul de gătit s-a încheiat, lăsați multicookerul să elibereze natural presiunea.
  • Ridicați capacul cu atenție, adăugați parmezanul ras, coaja de lămâie și un pumn de pătrunjel și condimentați după gust. 
  • Serviți cu dovealcul copt. 
 Acest fel de mâncare este, de asemenea, delicios dacă este servit cu o salată de rucola, cu semințe de pin rumenite și parmezan ras. Poftă mare!