Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tort de ciocolată la Crockpot Turbo Express by Madeline

Rețetă tort de ciocolată la Crockpot Turbo Express by Madeline
Rețetă tort de ciocolată la Crockpot Turbo Express by Madeline Rețetă tort de ciocolată la Crockpot Turbo Express by Madeline Rețetă tort de ciocolată la Crockpot Turbo Express by Madeline Rețetă tort de ciocolată la Crockpot Turbo Express by Madeline

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Tort:
• 130g făină
• 100g îndulcitor (sau zahăr)
• 30g cacao
• 1 linguriță praf de copt
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu
• 125ml lapte
• 100g unt topit
• extract de vanilie
• 2 ouă
• 100ml apă fierbinte

Cremă:
• 150g ciocolată fără zahăr
• 100ml smântână lichidă
• 1 linguriță esență de rom
• extract de vanilie

Topping:
• zmeură

Descriere

Acest tort de ciocolată la multicooker este mega SENZAȚIE! Ca o negresă densă și puțin umedă, cu gust intens de ciocolată, glazură cremoasă și zmeură dulce acrișoară.

Mod de preparare

1. Punem ingredientele uscate într-un bol: făina, îndulcitorul/zahărul, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul. Amestecăm bine, apoi turnăm și: laptele, untul topit, ouăle, vanilia. Omogenizăm bine totul cu un tel.
 
2. La final, adăugăm 100ml apă fierbinte și amestecăm până compoziția e omogenă. Ungem cu ulei și tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă de tort cu baza detașabilă și 18cm diametru. Turnăm compoziția, apoi înfășurăm forma în hârtie de copt sau folie de aluminiu.

3. Punem 250ml apă în vasul multicookerului, așezăm grilajul, apoi forma, punem capacul. Rotim capacul spre poziția Închis, rotim și valva de presiune tot spre poziția Închis. Setăm pe Manual, High pressure, 50 min (la modelul Crockpot Turbo Express puteți apăsa suplimentar pe funcția Turbo pentru scurtarea timpului de gătire cu 40%). După oprirea programului așteptăm încă 10 minute, apoi eliberăm cu grijă presiunea și scoatem blatul din formă. 

4. Pentru glazură topim la bain-marie ciocolată, o amestecăm cu smântâna lichidă, romul și vanilia. Când consistența este potrivită, adică e grosuță și curge doar puțin, întindem glazura pe tort și îl decorăm cu zmeură.