Rețetă tort de ciocolată la Crock-pot Turbo Express by Madeline
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• extract de vanilie |
Tort: |
• 130g făină |
• 100g îndulcitor (sau zahăr) |
• 30g cacao |
• 1 linguriță praf de copt |
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu |
• 125ml lapte |
• 100g unt topit |
• 2 ouă |
• 100ml apă fierbinte |
Cremă: |
• 150g ciocolată fără zahăr |
• 100ml smântână lichidă |
• 1 linguriță esență de rom |
• extract de vanilie |
Topping: |
• zmeură |
Descriere
Acest tort de ciocolată la multicooker este mega SENZAȚIE! Ca o negresă densă și puțin umedă, cu gust intens de ciocolată, glazură cremoasă și zmeură dulce acrișoară.
Mod de preparare
1. Punem ingredientele uscate într-un bol: făina, îndulcitorul/zahărul, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul. Amestecăm bine, apoi turnăm și: laptele, untul topit, ouăle, vanilia. Omogenizăm bine totul cu un tel.
2. La final, adăugăm 100ml apă fierbinte și amestecăm până compoziția e omogenă. Ungem cu ulei și tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă de tort cu baza detașabilă și 18cm diametru. Turnăm compoziția, apoi înfășurăm forma în hârtie de copt sau folie de aluminiu.
3. Punem 250ml apă în vasul multicookerului, așezăm grilajul, apoi forma, punem capacul. Rotim capacul spre poziția Închis, rotim și valva de presiune tot spre poziția Închis. Setăm pe Manual, High pressure, 50 min (la modelul Crockpot Turbo Express puteți apăsa suplimentar pe funcția Turbo pentru scurtarea timpului de gătire cu 40%). După oprirea programului așteptăm încă 10 minute, apoi eliberăm cu grijă presiunea și scoatem blatul din formă.
4. Pentru glazură topim la bain-marie ciocolată, o amestecăm cu smântâna lichidă, romul și vanilia. Când consistența este potrivită, adică e grosuță și curge doar puțin, întindem glazura pe tort și îl decorăm cu zmeură.
2. La final, adăugăm 100ml apă fierbinte și amestecăm până compoziția e omogenă. Ungem cu ulei și tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă de tort cu baza detașabilă și 18cm diametru. Turnăm compoziția, apoi înfășurăm forma în hârtie de copt sau folie de aluminiu.
3. Punem 250ml apă în vasul multicookerului, așezăm grilajul, apoi forma, punem capacul. Rotim capacul spre poziția Închis, rotim și valva de presiune tot spre poziția Închis. Setăm pe Manual, High pressure, 50 min (la modelul Crockpot Turbo Express puteți apăsa suplimentar pe funcția Turbo pentru scurtarea timpului de gătire cu 40%). După oprirea programului așteptăm încă 10 minute, apoi eliberăm cu grijă presiunea și scoatem blatul din formă.
4. Pentru glazură topim la bain-marie ciocolată, o amestecăm cu smântâna lichidă, romul și vanilia. Când consistența este potrivită, adică e grosuță și curge doar puțin, întindem glazura pe tort și îl decorăm cu zmeură.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei