Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicooker Turbo Express Crockpot

Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicooker Turbo Express Crockpot
Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicooker Turbo Express Crockpot Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicooker Turbo Express Crockpot

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

35m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 150 g biscuiți digestivi cu ciocolată mărunțiți
• 30 g unt topit
• 200 g ciocolată 80% cacao
• 30 g unt
• 1 lingură cacao, cernută
• 400 g cremă de brânză
• 150 ml smântână
• 150 g zahăr tos
• Coaja rasă fină de la 2 clementine
• Esență de portocală (opțional)
• 2 ouă mari bătute

Glazură de portocale:
• 80 g zahăr tos
• 2 linguri apă
• 1 lingură lichior de portocale

Pentru servit:
• felii de clementine
• semințe de rodie
• fistic tocat

Descriere

Cauți idei de rețete pentru sărbători sau evenimente speciale? Încearcă rețeta de cheesecake cu ciocolată și clementine, gata în doar 35 de minute cu funcția Desert a Multicookerului Turbo Express! 

Mod de preparare

  • Se unge și se tapetează fundul formei de tort cu hârtie de copt.
  • Puneți biscuiții de ciocolată mărunțiți într-un castron, adăugați untul topit și amestecați bine.
  • Cu lingura în baza formei, apăsați ușor pentru a forma un strat compact.
  • Topiți ciocolata și unt împreună, folosind un cuptor cu microunde sau alternativ folosind bain marie.
  • Se amestecă cacaoul cernut.
  • Puneți deoparte să se răcească. 
  • Puneți crema de brânză, smântâna, zahărul, coaja de la clementine, extractul de portocale și ouăle într-un castron și, folosind un mixer manual sau un tel, bateți împreună până la omogenizare. 
  • Turnați amestecul de ciocolată topită și amestecați încet pentru a se combina. 
  • Turnați peste baza de biscuiți și neteziți suprafața. 
  • Adăugați 300 ml apă la baza oalei multicookerului Turbo Express și așezați forma înăuntru. 
  • Așezați 2 fâșii de folie în diagonale de-a lungul formei pentru cheesecake pentru a îndepărta ușor cheesecake-ul la final de coacere.
  • Puneți cheesecake-ul în interiorul oalei, puneți capacul și asigurați-vă că supapa este în poziția Închis. Selectați setarea Desert – High Pressure timp de 35 de minute. 
  • După ce a trecut timpul de gătire, lăsați presiunea din interior să se elibereze în mod natural (ar putea dura până la 15 minute). ) înainte de a scoate capacul. 
  • Cheesecake-ul cald va avea centrul mai moale. 
  • Dacă s-a format puțină apă pe partea de sus a cheesecake-ului, aceasta se îndepărtează cu ușurință folosind colțul unei bucăți de hârtie de bucătărie pliată
  • Lăsați cheesecake-ul să se răcească ușor în oală înainte de a-l scoate și de a-l pune pe un grătar

Glazura de portocale
  • Pentru a face glazura de portocale curățați de coajă și feliați subțire cele 2 clementine. 
  • Așezați feliile pe o sită și lasăți-le să își scurgă zeama.
  • Într-o tigaie mică se încălzește zahărul și apa împreună până se topesc. 
  • Creșteți puterea flăcării până când clocotește și continuați să gătiți până când lichidul capătă o culoare chihlimbar deschis. 
  • Se ia de pe foc si se amestecă cu grijă lichiorul de portocale. (Aveți grijă, deoarece lichidul ar putea să facă bule și să sară). 
  • Lăsați să se răcească puțin.
  •  Aranjați feliile de clementine deasupra cheesecake-ului.
 Se pune peste glazura de portocale, se decorează cu seminte de rodie și fistic tocat și se savurează!