Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicooker Turbo Express Crock-pot

Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicooker Turbo Express Crock-pot
Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicooker Turbo Express Crock-pot Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicooker Turbo Express Crock-pot

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

35m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 150 g biscuiți digestivi cu ciocolată mărunțiți
• 30 g unt topit
• 200 g ciocolată 80% cacao
• 30 g unt
• 1 lingură cacao, cernută
• 400 g cremă de brânză
• 150 ml smântână
• 150 g zahăr tos
• Coaja rasă fină de la 2 clementine
• Esență de portocală (opțional)
• 2 ouă mari bătute

Glazură de portocale:
• 80 g zahăr tos
• 2 linguri apă
• 1 lingură lichior de portocale

Pentru servit:
• felii de clementine
• semințe de rodie
• fistic tocat

Descriere

Cauți idei de rețete pentru sărbători sau evenimente speciale? Încearcă rețeta de cheesecake cu ciocolată și clementine, gata în doar 35 de minute cu funcția Desert a Multicookerului Turbo Express! 

Mod de preparare

  • Se unge și se tapetează fundul formei de tort cu hârtie de copt.
  • Puneți biscuiții de ciocolată mărunțiți într-un castron, adăugați untul topit și amestecați bine.
  • Cu lingura în baza formei, apăsați ușor pentru a forma un strat compact.
  • Topiți ciocolata și unt împreună, folosind un cuptor cu microunde sau alternativ folosind bain marie.
  • Se amestecă cacaoul cernut.
  • Puneți deoparte să se răcească. 
  • Puneți crema de brânză, smântâna, zahărul, coaja de la clementine, extractul de portocale și ouăle într-un castron și, folosind un mixer manual sau un tel, bateți împreună până la omogenizare. 
  • Turnați amestecul de ciocolată topită și amestecați încet pentru a se combina. 
  • Turnați peste baza de biscuiți și neteziți suprafața. 
  • Adăugați 300 ml apă la baza oalei multicookerului Turbo Express și așezați forma înăuntru. 
  • Așezați 2 fâșii de folie în diagonale de-a lungul formei pentru cheesecake pentru a îndepărta ușor cheesecake-ul la final de coacere.
  • Puneți cheesecake-ul în interiorul oalei, puneți capacul și asigurați-vă că supapa este în poziția Închis. Selectați setarea Desert – High Pressure timp de 35 de minute. 
  • După ce a trecut timpul de gătire, lăsați presiunea din interior să se elibereze în mod natural (ar putea dura până la 15 minute). ) înainte de a scoate capacul. 
  • Cheesecake-ul cald va avea centrul mai moale. 
  • Dacă s-a format puțină apă pe partea de sus a cheesecake-ului, aceasta se îndepărtează cu ușurință folosind colțul unei bucăți de hârtie de bucătărie pliată
  • Lăsați cheesecake-ul să se răcească ușor în oală înainte de a-l scoate și de a-l pune pe un grătar

Glazura de portocale
  • Pentru a face glazura de portocale curățați de coajă și feliați subțire cele 2 clementine. 
  • Așezați feliile pe o sită și lasăți-le să își scurgă zeama.
  • Într-o tigaie mică se încălzește zahărul și apa împreună până se topesc. 
  • Creșteți puterea flăcării până când clocotește și continuați să gătiți până când lichidul capătă o culoare chihlimbar deschis. 
  • Se ia de pe foc si se amestecă cu grijă lichiorul de portocale. (Aveți grijă, deoarece lichidul ar putea să facă bule și să sară). 
  • Lăsați să se răcească puțin.
  •  Aranjați feliile de clementine deasupra cheesecake-ului.
 Se pune peste glazura de portocale, se decorează cu seminte de rodie și fistic tocat și se savurează!