Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cheesecake cu caramel la Multicooker Turbo Express Crockpot

Rețetă cheesecake cu caramel la Multicooker Turbo Express Crockpot
Rețetă cheesecake cu caramel la Multicooker Turbo Express Crockpot Rețetă cheesecake cu caramel la Multicooker Turbo Express Crockpot

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

45m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 250 g biscuiți crocanți cu aromă de caramel
• 50g unt topit
• 450 g brânză moale integrală
• 100 g zahăr golden caster
• 3 lgt pastă caramelizată pentru biscuiți
• 100 g smântână 1 lgt făină simplă
• 2 lgt de extract de vanilie
• 2 ouă mari SOS/TOPING DE TOFFEE
• 50g unt
• 160g zahăr brun moale
• 100ml (+100ml) cremă dublă
• 1 vârf de sare
• 2 lgt pastă caramelizată pentru biscuiți
• Frișcă (opțional)

Descriere

Ți-e poftă de ceva dulce? Ce-ai zice de un cheesecake cu sos de caramel? Cu funcția de coacere a multicookerului Turbo Express va fi gata în doar 15 minute! 

Mod de preparare

  • Ungeți fundul și părțile laterale ale formei pentru tort și puneți pe ea o foaie de copt. 
  • Rupeți 2 fâșii lungi de foaie - acest lucru vă va permite să scoateți ușor prăjitura din formă, atunci când este gata.
  • Puneți suportul în vas și adăugați aproximativ 1 cană de apă de 250 ml.
  • Împăturiți foaia în jumătate pe lungime pentru a avea o prindere bună.
  • Puneți-o apoi în formă, apăsând în jos pentru a face capetele foii să acopere până în partea de sus a vasului. 
  • Repetați cu cea de-a doua fâșie pentru a forma o cruce pe fundul formei.
  • Zdrobiți biscuiții până ce capătă consistență de pesmet, turnați-i într-un bol și amestecați cu untul topit. 
  • Turnați cu lingura în forma pregătită și apăsați în jos cu spatele lingurii pentru a obține un aspect neted, lăsați câteva firimituri să ajungă în părțile laterale ale formei. 
  • Puneți brânza moale, zahărul caster și pasta pentru biscuiți într-un bol pentru amestecat și bateți-le bine împreună.
  • Adăugați smântâna, făina și vanilia și bateți-le pentru a le omogeniza. 
  • În final, bateți ouăle având grijă să nu le amestecați prea tare.
  • Turnați amestecul în formă. 
  • Puneți vasul pe suport, apăsând cele 4 părți ale foii în jos pe părțile laterale ale vasului. Acest lucru va permite sigilarea corectă a capacului. 
  • Selectați setarea pentru desert, High Pressure, timp de 35 minute. 
  • Asigurați-vă că este închisă supapa de eliberare a aburilor și lăsați la gătit.
  • De îndată ce s-a scurs timpul de gătit, selectați Stop pentru ca dispozitivul să nu treacă în mod automat la Păstrare la Cald. 
  • Lăsați presiunea din interior să se degaje în mod natural.
  • Ar putea dura până la 15 minute.
  • Înlăturați capacul după ce aburul este eliberat din multicooker. 
  • Dacă această etapă, cheesecake-ul are un pic de apă deasupra. 
  • Puteți tamponați ușor cu un prosop curat de bucătărie și se va absorbi ușor.
  • Adunați laolaltă cele 4 foi și scoateți cu grijă forma cu cheesecake din vas.
  • Puneți deoparte la răcit. După răcire, scoateți din formă și lăsați la frigider cât este nevoie. 
Sosul caramel
  • Selectați funcția de gătire lentă.
  • Adăugați untul în vasul curat, lăsați-l să înceapă să se topească.
  • Adăugați zahărul și 100 ml de cremă.
  • Când încep să se formeze bule selectați funcția de oprire, turnați sarea și pasta de biscuiți și amestecați până se omogenizează.
  • Când se răcește folosiți pentru a glazura cheesecake-ul.