Rețetă brioșe cu dovleac și brânză la multicooker Turbo Express by Madeline
Porții
12
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 100 g dovleac copt |
• 1 ou |
• 60 g zahăr brun |
• 300 ml lapte |
• 20 g unt topit |
• 120 g făină |
• 1 linguriță scorțișoară |
• 1/2 linguriță praf de copt |
• 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu |
Pentru umplutură: |
• 100 g cremă de brânză |
• 30 g zahăr brun |
• 1/4 linguriță pudră de vanilie |
Descriere
Brioșele fragede, cu umplutură fină de cremă de brânză, merg
perfect cu niște frișcă și dulceață de afine.
perfect cu niște frișcă și dulceață de afine.
Mod de preparare
1. Mixează dovleacul copt pasat, oul, zahărul brun, untul topit și laptele până la omogenizare. Separat amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara și adaugă acest amestec uscat în cel umed. Omogenizează până la încorporare.
2. Bate crema de brânză cu zahărul brun și vanilia. Pulverizează ulei în forma de silicon pentru multicooker, pune din compoziție în ea, adaugă câte o linguriță din umplutura de cremă de brânză, apoi completează cu restul de aluat. Nu umple, însă, decât 3/4 din cavități.
3. Toarnă 250 ml în vasul multicookerului, așază grilajul, adaugă apoi forma înfășurată în hârtie de copt (sau aluminiu, dar hârtia de copt e mai sănătoasă. Poți folosi și un accesoriu de silicon pentru fiert la aburi, care „prinde” hârtia, astfel încât să nu se desprindă.
4. Pune capacul, rotește-l spre poziția Închis, rotește și valva de presiune spre poziția Închis și setează aparatul pe Manual, High Pressure, 15 minute.
5. După expirarea timpului mai lasă aparatul încă 10 minute să elibereze natural presiunea (adică nu îi face nimic), apoi eliberează cu grijă valva de presiune. Scoate brioșele din formă și repetă cu restul de compoziție.
2. Bate crema de brânză cu zahărul brun și vanilia. Pulverizează ulei în forma de silicon pentru multicooker, pune din compoziție în ea, adaugă câte o linguriță din umplutura de cremă de brânză, apoi completează cu restul de aluat. Nu umple, însă, decât 3/4 din cavități.
3. Toarnă 250 ml în vasul multicookerului, așază grilajul, adaugă apoi forma înfășurată în hârtie de copt (sau aluminiu, dar hârtia de copt e mai sănătoasă. Poți folosi și un accesoriu de silicon pentru fiert la aburi, care „prinde” hârtia, astfel încât să nu se desprindă.
4. Pune capacul, rotește-l spre poziția Închis, rotește și valva de presiune spre poziția Închis și setează aparatul pe Manual, High Pressure, 15 minute.
5. După expirarea timpului mai lasă aparatul încă 10 minute să elibereze natural presiunea (adică nu îi face nimic), apoi eliberează cu grijă valva de presiune. Scoate brioșele din formă și repetă cu restul de compoziție.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei