Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă rață la cuptor cu cartofi dulci, morcovi și portocale la vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot by Bucătar Maniac

Rețetă rață la cuptor cu cartofi dulci, morcovi și portocale la vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot by Bucătar Maniac
Rețetă rață la cuptor cu cartofi dulci, morcovi și portocale la vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot by Bucătar Maniac Rețetă rață la cuptor cu cartofi dulci, morcovi și portocale la vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot by Bucătar Maniac Rețetă rață la cuptor cu cartofi dulci, morcovi și portocale la vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot by Bucătar Maniac Rețetă rață la cuptor cu cartofi dulci, morcovi și portocale la vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot by Bucătar Maniac Rețetă rață la cuptor cu cartofi dulci, morcovi și portocale la vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot by Bucătar Maniac Rețetă rață la cuptor cu cartofi dulci, morcovi și portocale la vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot by Bucătar Maniac Rețetă rață la cuptor cu cartofi dulci, morcovi și portocale la vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot by Bucătar Maniac

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• 1 rață întreagă (aproximativ 2 kg)
• 2 cartofi mari dulci
• 2 morcovi mari
• 1 portocală
• 1-2 căpățâni de usturoi
• ulei de măsline aromat cu portocale (opțional)
• praf de usturoi
• sare
• piper

Descriere

Rața gătită încet în vasul din fontă emailată Crock-Pot de 6.6L este una din cele mai grozave rețete pe care le poți prepara acasă! Bucătar Maniac te îndeamnă să încerci această rețetă, foarte ușor de pregătit și cu rezultate excepționale!

Mod de preparare

  • Curăță cartofii și morcovii și taie-i în bucăți mari. Taie portocala felii și căpățâna de usturoi în jumătate
  • Unge rața cu ulei de măsline aromat cu portocale și asezoneaz-o cu sare și piper, atât în exterior cât și în interior. Condimenteaz-o cu praf de usturoi
  • Așează rața în oala de fontă emailată Crock-Pot și aranjează cartofii, morcovii și feliile de portocale în jurul ei. Adaugă acum usturoiul și pune capacul
  • Pune oala la cuptor (nu trebuie preîncălzit). Este bine ca oala de fontă emailată să se încălzească treptat, împreună cu cuptorul. Setează temperatura la 160°C și lăsă friptura la cuptor, cu capac pentru 2 ore. 
  • După 2 ore carnea este moale și legumele sunt coapte. Dă capacul la o parte și crește temperatura la 180°C pentru a obține o piele crocantă și aurie și legume caramelizate perfect. Mai lăsă friptura la cuptor aproximativ 20-30 de minute până când rața devine aurie
Poftă bună!

Preparat cu