Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă rib eye de vită sous vide la Multicooker Turbo Express Crock-pot by Prăjiturela

Rețetă rib eye de vită sous vide la Multicooker Turbo Express Crock-pot by Prăjiturela
Rețetă rib eye de vită sous vide la Multicooker Turbo Express Crock-pot by Prăjiturela Rețetă rib eye de vită sous vide la Multicooker Turbo Express Crock-pot by Prăjiturela

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente


Ingrediente (pentru două porții):
• 2 bucăți de ribeye de 1-1,5 cm grosime
• 5-6 crenguțe de rozmarin
• 2 cuburi de unt
• 2-3 linguri ulei de măsline
• sare grunjoasă
• piper proaspăt râșnit

Descriere


Mod de preparare

  • Scoatem carnea din frigider cu o oră înainte de gătire pentru a se relaxa fibra - procedu valabil de fiecare când gătim carne;
  • Asezonăm carnea cu sare și piper, punem câte 2 crenguțe de rozmarin pe fiecare parte, apoi vidăm bucățile de carne folosind pungi de vidare și un aparat de vidat alimentele;
  • Umplem vasul Crockpotului cu apă, apoi adaugăm carnea pusă în suportul special pentru sous vide, cu care vine vasul;
  • Trebuie pusă apă doar cât să fie acoperită carnea; 
  • Putem, bineînțeles, să punem mai întâi carnea și apoi apa, nu este o ordine obligatorie;
  • Punem capacul, blocam, setăm funcția sous vide, 2 ore, 53 de grade, apoi ne continuăm treburile;
  • După cele două ore scoatem carnea din pungile vidate, o tapetăm cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umiditate;
  • Prăjim în ulei și unt cele doua bucăți de carne doar cât să prindă o crustă crocantă;
  • Deși carnea vă rămâne roz la mijloc, să știți că ea este gătită, procesul de gătire lentă prin tehnica sous vide păstrează și aspectul și culoarea naturală a cărnii.
Friptura de vită sous vide se poate servi cu o salată! Poftă mare!