Rețetă paste bolognese cu sos la multicooker Turbo Express by Taste Bazaar
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 lingură de ulei de măsline |
• 1 ceapă mică |
• 1 morcov |
• 2 căței de usturoi |
• 500 g carne tocată (vită și porc) |
• 500 ml passata de roșii |
• 350 ml apă |
• 160 g spaghetti |
• sare, piper, frunze busuioc |
Descriere
Paste cu sos bolognese în mai puțin de 30 de minute? Da, chiar e posibil! Poți face totul într-o singură oală, rapid și ușor, cu ajutorul multicookerului Crockpot Turbo Express. Bonus: fără căldură în bucătărie.
Mod de preparare
1. Se pornește multicooker-ul Crockpot Turbo Express pe programul Sauté. Se adaugă uleiul de măsline, ceapa tocată mărunt și morcovul ras. Se călesc 2-3 minute, până se înmoaie, se adaugă usturoiul zdrobit, se amestecă, iar după un minut de adaugă carnea tocată. Se călește și ea 7-8 minute, până când se rumenește.
2. Se oprește programul Sauté, se adaugă jumătate din cantitatea de apă, sosul de roșii, sare, piper, frunzele de busuioc și se amestecă.
3. Spaghetele se rup în două și se așază peste sos, ideal în două straturi așezate perpendicular (ca să evităm cât mai mult să se lipească).
4. Se toarnă deasupra restul de apă și dacă toate pastele nu sunt acoperite de apă, se apasă ușor pe ele cu o lingură de lemn, pentru a intra sub lichid. Nu se mai amestecă deloc în acest punct.
5. Se fixează capacul, se închide discul de eliberare a aburului și se pornește programul Manual pentru 5 minute.
6. Când se încheie programul, se eliberează manual presiunea și se amestecă bine pastele cu sosul cu ajutorul unui clește de silicon.
7. Pastele se transferă pe farfurii și se servesc cu parmezan ras.
2. Se oprește programul Sauté, se adaugă jumătate din cantitatea de apă, sosul de roșii, sare, piper, frunzele de busuioc și se amestecă.
3. Spaghetele se rup în două și se așază peste sos, ideal în două straturi așezate perpendicular (ca să evităm cât mai mult să se lipească).
4. Se toarnă deasupra restul de apă și dacă toate pastele nu sunt acoperite de apă, se apasă ușor pe ele cu o lingură de lemn, pentru a intra sub lichid. Nu se mai amestecă deloc în acest punct.
5. Se fixează capacul, se închide discul de eliberare a aburului și se pornește programul Manual pentru 5 minute.
6. Când se încheie programul, se eliberează manual presiunea și se amestecă bine pastele cu sosul cu ajutorul unui clește de silicon.
7. Pastele se transferă pe farfurii și se servesc cu parmezan ras.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei