Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ciulama de pui cu ciuperci și spanac la Multicooker Turbo Express Crock-pot by Taste Bazaar

Rețetă ciulama de pui cu ciuperci și spanac la Multicooker Turbo Express Crock-pot by Taste Bazaar
Rețetă ciulama de pui cu ciuperci și spanac la Multicooker Turbo Express Crock-pot by Taste Bazaar

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 gr.pulpe superioare de pui, fără os
• 2 linguri de ulei de măsline
• 4 căței de usturoi
• 300 gr.ciuperci
• oregano uscat
• busuioc uscat
• 200 ml smântână lichidă
• o lingură de amidon de cartofi
• 100 gr.spanac baby
• 30 gr.parmezan ras fin
• sare, piper
• orez pentru servit

Descriere

Ciulamaua de pui cu ciuperci știm deja că este un preparat delicios, însă ai încercat vreodată să îi adăugi un plus de aromă cu puțin spanac? Descoperă rețeta și bucură-te de un preparat delicios, care este gata rapid, atunci când folosești Turbo Express! ;)

Mod de preparare

Pasul 1. Se pornește aparatul Crockpot Turbo Express pe funcția Saute. Se pune uleiul și pulpele de pui presărate cu sare. Se prăjesc câte 5 minute pe fiecare parte. 

Pasul 2. Între timp se curăță ciupercile și se taie felii.

Pasul 3. Se scoate carnea într-un castron, se adaugă usturoiul zdrobit și se călește 30 de secunde. 

Pasul 4. Se adaugă ciupercile tăiate, puțină sare și se gătesc până în jur de 3 minute, amestecând des, până când se înmoaie. 

Pasul 5. Se pune carnea înapoi în oală, se presară cu oregano ei busuioc și se toarnă 50 ml de apă.

Pasul 6. Se pune capacul, se închide discul de eliberare a aburului și se pornește programul Manual pentru 10 minute. Se activează funcția Turbo pentru o gătire mai rapidă (timpul va fi ajustat automat la 6 minute).

Pasul 7. După finalizarea programului, aparatul se lasă 20 minute pentru a face eliberarea automata a presiunii, apoi se eliberează restul presiunii manual și se oprește aparatul.

Pasul 8. Într-un castron, se scot 2 polonice din zeama lăsată în oală. Se adaugă treptat smântâna, amestecând in continuu. La final se adaugă o lingură de amidon și se amestecă bine. Se toarnă sosul înapoi în oală, amestecând cu restul de lichid. Se pornește programul Simmer și se lasă să ajungă totul la punctul de fierbere (2-3 minute). Când sosul începe să se îngroașe, se oprește aparatul și se adaugă spanacul și parmezanul ras. Se amestecă bine și se servește cu orez fiert, couscous, orzo sau piure.