Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pâine țărănească la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crock-Pot pregătită de Mihai Gătește

Rețetă pâine țărănească la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crock-Pot pregătită de Mihai Gătește
Rețetă pâine țărănească la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crock-Pot pregătită de Mihai Gătește

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

45m

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente

• 100 g făină 650
• 3 g drojdie proaspătă

Ingrediente aluat vechi:
• 250 de g făină
• ½ linguriță sare
• 5 g drojdie proaspătă
• 150 ml apă călduță

Ingrediente pâine țărănească:
• 50 g aluat vechi
• 100 ml apă călduță (pentru activare)
• 100 g făină 650
• 3 g drojdie proaspătă
• 50 g făină integrală de grâu spelta
• 1 lingură fulgi de cartofi
• ¾ lg. de sare
• 1 lg. ulei de măsline
• 50 de ml apă călduță

Descriere

Nimic nu se compară cu gustul pâinii pregătite acasă: mirosul îmbietor după ce o scoți din cuptor, crusta aurie și interiorul aburind... Dacă vrei să încerci și tu o rețetă de pâine țărănească la cuptor, urmărește pașii rețetei pregătite de Mihai Gătește la vasul rotund Crock-Pot cu capac din fontă emailată, cu o capacitate de 2.84 l. 

Mod de preparare

  • Cu o zi înainte amestecă ingredientele pentru aluatul vechi
  • Lasă-l acoperit la temperatura camerei, până seara
  • Seara activează aluatul vechi – adică ia 50 de g din el și amestecă-l cu 3 g de drojdie proaspătă, 100 de g făină 650 și 100 ml apă
  • După ce amesteci totul, lasă-l acoperit la temperatura camerei până în dimineața următoare (poți păstra restul de aluat vechi în frigider, pentru alte pâini)
  • Dimineața adaugă restul ingredientelor și pune-l la frământat în robot timp de 4-5 minute
  • Formează o bilă și lasă-l la dospit 40 de minute
  • Când expiră timpul, ar trebui să își fi dublat volumul
  • Presară făină pe blat, frământă-l un pic și apoi ține-l acoperit cu un castron 15 minute
  • Între timp, pregătește un castron, pune un prosop curat și presară făină peste
  • Când expiră timpul de dospire, scoate aerul din aluat
  • Frământă-l câteva secunde, apoi formează o bilă
  • Lasă-l încă 70 de minute în castronul cu prosopul pregătit
  • Când expiră timpul, așază-l în vasul emailat
  • Lasă vasul să se încălzească odată cu cuptorul, la 230 de grade
  • Crestează aluatul și pune-l la cuptor timp de 45 de minute
  • P.S. Daca vrei să faci o pâine mai mare, poți dubla cantitățile folosite în rețetă și să folosești vasele rotunde Crock-Pot cu o capacitate de 6,6 litri ( cel roșu sau cel albastru). Pentru o pâine mai mare sunt suficiente 10 g de drojdie proaspătă – 5 g pentru activare și 5 g pentru aluat
Poftă mare!