Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tort răsturnat cu lămâie și cardamon by Daniel Breda

Rețetă tort răsturnat cu lămâie și cardamon by Daniel Breda
Rețetă tort răsturnat cu lămâie și cardamon by Daniel Breda Rețetă tort răsturnat cu lămâie și cardamon by Daniel Breda Rețetă tort răsturnat cu lămâie și cardamon by Daniel Breda

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 3 lămâi
• 200g făină
• 10g praf de copt
• 150g zahăr granulat
• 50g zahăr brun
• 150g unt (sau 100 ml ulei)
• 150ml lapte
• 2 ouă
• 2 lingurițe coajă de lămâie
• 7-10 bobițe de cardamon (sau 0.25 linguriță cardamon măcinat)
• 0.25 linguriță nucșoară
• 1 linguriță esență de vanilie
• 0.5 linguriță esență de lămâie
• 0.25 linguriță sare

Descriere

Tortul răsturnat este o rețetă veche, dar extrem de îndrăgită și apreciată, pe care o puteți reinventa de fiecare dată. Încercați varianta propusă de Daniel Breda!

Mod de preparare

1. În oală se pune hârtie de copt, peste care se pune 50g unt topit, după care se presară zahărul brun, iar la final se așază feliile de lămâie.

2. Într-un bol amestecăm zahărul granulat cu untul moale, la temperatura camerei, după care încorporăm oala (1 câte 1), iar la final adăugam laptele, coaja de lămâie, cardamonul, nucșoara, sarea și esențele și mixăm totul bine pentru 1 minut.

3. Peste compoziția aluatului adăugăm făina și praful de copt și mixăm pentru maxim 1 minut.

4. Compoziția aluatului se toarnă peste feliile de lămâie din oală, după care se coace totul la 170 grade C pentru 30-40 minute, sau până se face testul cu scobitoarea.

5. Se lasă tortul la răcit, după care se întoarce oala cu capul în jos, pentru a putea scoate tortul frumos din oală.

6. Se servește ca atare, sau se poate face o frișcă simplă.