Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ciorbă de perișoare cu smântână la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crockpot by Rețetele Mihaelei

Rețetă ciorbă de perișoare cu smântână la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crockpot by Rețetele Mihaelei
Rețetă ciorbă de perișoare cu smântână la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crockpot by Rețetele Mihaelei Rețetă ciorbă de perișoare cu smântână la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crockpot by Rețetele Mihaelei

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru perișoare:
• 400 g carne tocată amestec, porc și vită, cu maxim 20% grăsime
• 2 linguri de orez
• 8 g sare
• ½ linguriță de piper negru măcinat
• ½ linguriță boia dulce
• 2 albușuri
• 1 legătură mică de pătrunjel
• 2 linguri de ceapă tocată mărunt

Pentru ciorba:
• 1 ardei gras verde
• 1 țelină mică, de preferat cu tulpina
• 1 ceapă potrivită
• 1 morcov mare
• 1 roșie mare
• 200 ml borș
• 1 legătură leuștean
• 2 linguri orez
• 2 gălbenușuri
• 150 g de smântână cu 35% grăsime
• Sare

Descriere

Când temperaturile scad, o ciorbiță de perișoare e alegerea perfectă pentru prânz sau cină! Încearcă rețeta la vasul din fontă emailată Crockpot pentru plus de savoare. 

Mod de preparare

Mai întâi pregătim legumele pentru ciorbă
  • Le curățam și le tocăm cubulețe 
  • Păstram o parte din ceapă și pentru perișoare.
  • Morcovul se dă pe răzătoare pentru că își va lăsa sucul în ciorbă și vă da o culoare gălbuie foarte frumoasa la final
  • Roșia se toacă și se pune deoparte. 
  • Tocăm și verdeața

Pregătim și perișoarele
  • Peste carnea tocată adaugăm: pătrunjelul, ceapa, 8 g de sare, piperul negru măcinat, boiaua dulce, orezul, 2 albușuri 
  • Amestecăm și adăugăm puțină apă sau supă de carne, dacă nu e suficient de moale compoziția
  • Formăm biluțe rotunde și mici

Ne apucăm de ciorbă
  • Punem 1.5 litri de apă la fiert în vasul de fontă de 2,84l de la Crockpot
  • Când dă în fiert adăugăm o linguriță de sare, apoi perișoarele
  • Nu amestecăm câteva minute, ca să nu le sfărâmam
  • Adunăm spuma cât este necesar, iar când nu se mai formează, adaugăm și legumele, cu excepția roșiei
  • După aproximativ 20 minute legumele și perisoarelele sunt fierte, așa că adaugăm roșia și dăm focul mic
  • Într-un mic vas adăugăm smântâna grasă și gălbenușurile și amestecăm până totul este omogen
  • Pentru dres ciorba se folosește de obicei smântână cât mai grasă, deoarece este mai puțin probabil să se taie
  • Apoi temperăm acest amestec
  • Cu un polonic luăm din zeama fierbinte și adaugăm peste gălbenușuri, amestecând continuu
  • Continuăm să adaugăm cam o treime de ciorbă, apoi vărsăm tot conținutul în oală
  • Se stinge focul. Important! Nu se mai da în clocot pentru că smântână și oul se vor tăia
  • Se fierbe borșul separat și se adaugă după gust
  • Adaugăm leuștean din belșug