Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă dovleac cu fulgi de cocos la cuptor la vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L pregătită de Mihai Gătește

Rețetă dovleac cu fulgi de cocos la cuptor la vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L pregătită de Mihai Gătește
Rețetă dovleac cu fulgi de cocos la cuptor la vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L pregătită de Mihai Gătește

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h:10m

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente

• 1 dovleac
• 1 șalotă
• 15 g ghimbir curățat
• 2 roșii
• 1 lingură curry pudră
• 3/4 lingură de pastă de tomate
• 1 conservă lapte de cocos
• sare
• 30 g de fulgi de cocos
• 1 lg sirop de arțar
• 1/2 lg de ulei măsline
• Topping
• 3 lg de ulei de măsline
• 1 ardei chilli, tăiat rondele
• 15 frunze de busuiocul
• 2 lg frișcă lichidă/2 lg lapte cocos

Descriere

Mihai Gătește a pregătit această rețetă vegetariană de dovleac la cuptor cu fulgi de cocos, foarte sănătoasă și plină de nutrienți, cu ajutorul vasului cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L, roșu. Urmărește pașii mai jos!

Mod de preparare

  • Taie dovleacul în feliuțe si așază-le în vas în mai pe mai multe straturi
  • Taie ceapa, roșiile, laptele de cocos și condimentele și mixează totul bine la blender
  • Toarnă amestecul peste feliile de dovleac din vasul Crock-Pot
  • Pune capacul pe vasul Crock-Pot din fontă emailată în cuptorul preîncălzit la 220C și lasă 60 de minute.
  • Într-un bol, amestecă fulgii de cocos cu uleiul de arțar și sare și pune deoparte.
  • Când expiră cele 60 minute, scoate vasul din cuptor, înlătură capacul și adaugă 1 lingură și jumătate de ulei de măsline
  • Adaugă peste amestecul de fulgi de cocos și pune totul la cuptor pentru 10 minute
  • După cele 10 minute, mută la setarea de grill - dacă ai, și lasă să se rumenească deasupra timp de 3-4 minute.
  • Între timp, prăjește 1 ardei iute tăiat rondele timp de 1 minut
  • Adaugă peste și 15 frunze de busuioc proaspăt și prăjește-le cca 30 sec.
  • Strecoară și păstrează uleiul
  • La final, adaugă uleiul de măsline păstrat de la ardei și busuioc și puțină frișcă lichidă, apoi adaugi ardeiul iute cu busioc

Se poate servi alături de orez! 
Poftă mare!